Vervroegde verhuizing naar Bruinisse

We liggen alweer bijna twee weken in Bruinisse op onze eigen vertrouwde plek. Waarom zo vroeg in het seizoen al?

Als we begin februari horen dat we nog één dag hebben om de haven te verlaten en anders tot zeker 14 maart moeten wachten, is de beslissing snel genomen. De renovatie van de monumentale brug is in afrondende fase en gaat minstens 6 weken dicht voor plaatsing van de nieuwe brug en het weghalen van de noodbrug. We bereiden ons voor om de volgende dag te vertrekken inclusief het reserveren van de opening van de drie bruggen. Als we de volgende dag de haven uitvaren is het heerlijk zonnig weer. Bye bye Dordrecht … het was een korte overwintering dit keer. De bruggen gaan allemaal netjes op tijd open en zonder problemen tuffen we op de motor naar Numansdorp. De avond ervoor hadden we mijn auto daar al neergezet. Eenmaal aangekomen gaan we met mijn auto de auto van Toine halen en zo staan beide auto’s in Numansdorp. We willen eigenlijk het komende weekend pas door naar Bru, maar dan gaat het hard waaien met een grote kans dat de bruggen niet open gaan. Ook is de Krammersluis na het weekend twee weken dicht vanwege duikwerkzaamheden. Dus besluiten we de volgende avond meteen door te gaan en ook dat gaat voorspoedig. Vanaf 18 uur kunnen we na de spits meteen de Volkerak door en rond 22.30 uur liggen we weer op onze vertrouwde plek in Bru. Gelukkig kan Jeanette ons de volgende dag naar de auto’s in Numansdorp brengen. Als we een paar dagen later ook onze fietsen uit Dordt hebben opgehaald is de verhuizing compleet.

 

Nu gaan we maar eens ervaren hoe het is om hier in de winter te liggen. De eerste ervaring zijn goed. Wat een heerlijke rust, we liggen meteen in de zon als die schijnt en we hebben mooi uitzicht over de Grevelingen. Een klein nadeel is wel dat we water moeten tappen op de steiger bij het havenkantoor want het water op onze steiger is afgesloten. Maar dat hoeft toch maar 1 keer per 1,5 – 2 weken en dat is meteen een leuk uitje.

Nu liggen we lekker onder helling door de harde wind uit het zuid-westen. De komende dagen en vooral vrijdagnacht gaat het nog harder waaien. We zullen zien hoe dat gaat, zal vast lekker bewegen. Maar we liggen goed vast en het bewegen zijn we wel gewend.

Wat ook fijn is dat we onze auto’s dichtbij en gratis kunnen parkeren mét een laadpaal. Omdat wij wat meer natuurmensen zijn dan stadsmensen verwachten we dat ook een winter in Bru ons goed gaat bevallen 😊.