Rare tijden en eerste zeiltocht

Het zijn rare tijden. Was het eerst corona dat volledig het nieuws beheerste, dat is nu volledig naar de achtergrond. Eerst vervangen door de uitzending van Boos over grensoverschrijdend gedrag, toen de drie stormen Dudley, Eunice en Franklin …. en nu door de oorlog van Rusland met Oekraïne. Het kan snel gaan in een paar weken tijd 🤔.
Bij ons is er sinds we in Bruinisse liggen ook veel gebeurd. Een week lang stormen doorstaan we prima. De boot ligt bij vlagen enorm scheef in de box, vooral als de wind vanuit het zuid-westen pal van opzij komt. We zien 52 knopen op de teller … spectaculair 😊. De werkplekken en ‘s nachts slapen in bed is behoorlijk beweeglijk. Maar we zijn daar al zo aan gewend; we slapen er niet minder door en ook werken gaat prima. Ook de weken erna waait het regelmatig stevig. Daardoor hebben we dit weekend pas de zeilen erop kunnen zetten. Ook staat het water sinds dit weekend weer op onze eigen steiger. Uiteindelijk hebben we maar twee keer water hoeven tappen bij het havenkantoor, dus dat was best goed te doen. Fijn dat het weer wat warmer wordt. De lente is in aantocht 😃👍.

 

Een leuke ontwikkeling is dat we bezig zijn met de koop van een nieuwbouw appartement. Contact met de TARA, die al meer dan 10 jaar op reis zijn (en ons grote voorbeeld zijn 👌), heeft ons aan het denken gezet over een ‘thuisbasis’. Voor ons zelf, maar ook voor onze dochters. Dat heeft ons doen besluiten om een appartementje te kopen in de omgeving waar Eline de komende jaren co-schappen gaat lopen. Het toeval wil dat net in de eerste week van onze oriëntatie een leuk nieuwbouwproject voorbij komt met een week tijd om in te schrijven. Dat hebben we maar gedaan onder het mom van niet geschoten is altijd mis. Zonder enkele verwachtingen, want er zijn vast heel veel inschrijvingen. Maar wat blijkt, een weekje later horen we dat we onze eerste keus krijgen toegewezen. Daar zijn we enorm blij mee 😊. De bouw gaat rond de zomer starten, dus oplevering is pas Q3 volgend jaar. Maar dat komt juist wel goed uit.

Een andere ontwikkeling is dat beide dochters plannen hebben om de tweede helft van dit jaar naar het buitenland te gaan. Marinthe gaat vanaf begin augustus voor een half jaar naar Bangkok, als onderdeel van haar studie (3e jaars exchange). Eline neemt na het afronden van haar bachelor deze zomer een tussenjaar en begint met een reis met vriendinnen door zuid-oost Azië. Leuke plannen waar we het regelmatig met elkaar over hebben.

Toine heeft een drukke tijd op het werk en in combinatie met het overlijden van Harry na een kort ziekbed vraagt dat heel wat energie met weken lang regelmatig heen en weer naar Wijchen rijden. De crematie is een mooi afscheid waar ook de dochters bij zijn. Ook Eline en Marinthe hebben een druk schema, met studie en veel sociale activiteiten in de avonden nu het weer kan na de lockdown. Daardoor komt de begin vorig jaar geboekte reis naar Fins Lapland in de voorjaarsvakantie erg goed uit om allemaal even tot rust te komen!

 

We zitten een week lang in de prachtige Finse natuur en rusten allemaal goed uit. We maken lange nachten gezellig met ons viertjes in een gecombineerde woonkamer/slaapkamer met vier bedden in een houten huisje. In de ochtend doen we het rustig aan want de meeste activiteiten beginnen rond het middaguur. Elke dag hebben we een andere activiteit met regelmatig een strak blauwe lucht. Met als hoogtepunt een sneeuwscooter safari naar het noorderlicht (precies op de avond dat het noorderlicht het mooist is). Een heel indrukwekkend natuur fenomeen ☺️👌.

 

Nu op naar de lente! De zeilen zitten er weer op en dit weekend maken we ons eerste zeiltochtje met een nachtje voor anker ten noorden van Stampersplaat. Ook dichtbij is de natuur erg mooi 👍😃.