Refit SeaQuest deel 2

Zo, we zijn inmiddels drie weken verder en de refit van de SeaQuest lijkt eindelijk op stoom gekomen te zijn 😃. Hoe zijn de afgelopen drie weken verlopen?

De eerste week is Toine drie dagen op en neer naar Tilburg en neemt hij onze auto en het nieuwe kooktoestel mee terug. Het stormt flink in Nederland en er waait een boom om vanuit onze tuin richting de buren. Gelukkig is onze buurman tuinman, is er geen noemenswaardige schade en ruimt hij in overleg met Toine de boom meteen op 👍. Ook rijdt Toine een avondje naar Maastricht om bij Marinthe een lamp op te hangen en daar ziet hij Eline ook even. Voor mij zijn het rustige dagen in Zweden met werk en wat boodschappen doen. Op de boot is inmiddels alles netjes afgeplakt en staan de plaatsen waar gezaagd moet worden met tape uitgemeten. Als Toine weer terug is hangen we samen het nieuwe kooktoestel erin. Dat ziet er top uit 😊. De oude geven we aan Carl.

Op zaterdag is Carl begonnen met het ontmantelen van Marinthe’s hut. Ook helpt hij de Candy wasmachine eruit te halen. Die gaat mee naar huis en naar de Calanche. We eten heerlijk Thais in Henån. Daar gaan we vast nog een keer naar toe 😉. Op zondagochtend is Toine aan het werk en maak ik de ankerbak schoon zodat de stootwillen met hun nieuwe jasje erin kunnen. In de middag rijden we naar Lysekil via een stukje veerboot en maken een mooie wandeling in het natuurgebied ten noorden van Lysekil. Het is er heerlijk rustig. Op de terug nemen we een lekker stukje vlees mee voor op de BBQ en frietjes voor in de oven 😋. De meiden hebben een superleuk weekend met de NoDoubt op de Grevelingen 👍👍.

 

De tweede week is het prachtig zonnig weer en kunnen we regelmatig buiten zitten op het terras. We zien elke avond de (bijna) volle maan opkomen … een prachtig gezicht! Tot 21 september is het hier nog iets langer licht dan in Nederland. Koen (van de Barbarossa) en zijn vriendin Katharina komen langs. Ze zijn op de terugweg vanuit Noorwegen naar huis. Superleuk om twee avonden met hen door te brengen. Wat hebben zij een mooie reis gemaakt in het noorden van Noorwegen naar de Noordkaap en de Lofoten in Koen’s zelf verbouwde Landrover. Het is super gezellig en relaxt met leuke gesprekken.

 

Op de boot is de zaag erin gezet in de hut van Marinthe. Maar veel meer hebben ze nog niet kunnen doen. Carl en zijn team hebben besloten dat het toch beter is dat de SeaQuest de hal in gaat. Dat werkt makkelijker, is minder ver lopen met materialen en zijn ze onafhankelijk van het weer. De rest van de week maken ze de SeaQuest klaar om eruit te halen. Nog niet zoveel voortgang tot nu toe maar ze beloven snelheid te gaan maken als hij eenmaal in de hal staat door met drie man te gaan werken. De achterhut gaat verbouwd worden door een timmerman die bij Hallberg Rassy ook de achterhutten van HR48’s maakt. Daar zijn we heel blij mee 😃.

 

De derde en afgelopen week brengen we in Nederland door. We hadden eerst alleen een weekend gepland om de nieuwe auto van Toine op te halen, de nieuwe AEG wasmachine mee terug te nemen en even bij de meiden te zijn (Eline’s verstandskies wordt er op vrijdagmiddag door een kaakchirurg in het ziekenhuis uitgehaald). We maken er een week van als de nieuwe wasmachine een paar dagen vertraagd is. Dat is maar goed ook want twee dagen nadat Toine z’n nieuwe auto heeft opgehaald wordt deze plotseling terug geroepen vanwege een accu probleem. Dat gaat wel even duren en krijgt hij voor de komende weken een vervangde auto 😅. Ook hebben we zo meer tijd om de familie van Toine (Harry en Joke) te bezoeken nu Joke na een plotselinge ziekenhuisopname een paar dagen in het revalidatiecentrum ligt. Heel fijn dat Marny en Willie de dagelijkse zorg van Harry op zich kunnen nemen 👍. En we gaan gezellig een avondje bij de Calanche eten en nemen meteen de Candy wasmachine voor hen mee. De AEG was-droog combi wordt netjes afgeleverd en doet het goed! Werken thuis gaat uiteraard goed, maar er is weinig verschil met Zweden omdat we hier ook met ons tweetjes zijn. De meiden zijn doordeweeks in Maasstricht en vermaken zich daar gelukkig prima 👍👍.

 

Het laatste weekend zijn de meiden gezellig thuis en gaan we zaterdagavond uiteten bij de japanner in Utrecht met ook Thorold, Pieter en Eline en de boys. Als altijd heerlijk eten en heel gezellig.

Carl houdt ons deze week goed op de hoogte door het sturen van appjes met foto’s. Volgens hem is het inmiddels een war zone op de SeaQuest. We zijn erg benieuwd. Zie voor de laatste status SeaQuest refit lijst Zweden.

Vandaag (zondag) rijden we terug naar Zweden. Lekker op ons gemakje, overdag met mooi weer en twee keer een veerboot (Puttgarden – Rødsy en Helsingør – Helsingborg). Weer eens wat anders; de heenweg naar Nederland zijn we via de bruggen gereden (bij Malmø en Odensee), in het donker en met best wat regen.

We zijn erg benieuwd hoe de SeaQuest er uitziet. Dat kunnen we pas morgen overdag bekijken want we kunnen nu alleen tijdens hun werktijden er naar toe. We blijven de komende 3-4 weken hier in Zweden en maken verdere plannen als we beter de planning van de refit kennen. Leuk om hier weer te zijn 😊😊.