Hemelvaart

Het Hemelvaart weekend is wat rustiger dan andere jaren. Zonder vriendenboten (die hebben andere verplichtingen) en zonder dochters (die hebben eigen plannen). Eline is met Jonas naar Parijs en Marinthe is met Sam in Maastricht (één van de laatste weekenden dit jaar). Wel krijgen we woensdagavond onverwachts bezoek van Jan en Ellen πŸ˜ƒ. Erg leuk om bij te kletsen en we gaan gezellig uiteten bij Sailors Inn 😊. Op donderdag varen we naar Dordrecht … daar brengt de wind ons heen. We zeilen grote delen voor de wind en moeten een paar keer gijpen. Prima koers om de nieuwe β€˜Walder’ uit te proberen. Dat is een blok onderaan de giek met een lijn naar stuurboord en een lijn naar bakboord en naar de kuip, waarmee je heel gecontroleerd kunt gijpen. Het werkt perfect πŸ‘ŒπŸ˜ƒ.

 

Op vrijdag liggen we gezellig in de vertrouwde haven van Dordt. De brug is af en ziet er erg mooi uit. β€˜s Ochtends gaan we lopend naar de uitvaart van de vader van Jolanda … een mooie dienst! Aan het eind van de middag gaan we even borrelen bij Petra en Cor; onze oude buren die zijn net terug uit PatagoniΓ«. Leuk om bij te kletsen en hun verhalen te horen 😊. Daarna gaan we met de watertaxi naar Rotterdam om bij Loos te gaan eten. We hadden er gereserveerd met het idee om met de boot naar de Veerhaven te gaan. Maar dat zou toch maar heen en terug motoren worden. Daar hebben we geen zin in en de watertaxi stond toch nog op ons to-do lijstje πŸ˜‰.
Op zaterdag varen we terug naar Bru, en ook dat is volledig bezeilbaar omdat de wind inmiddels gedraaid is naar het noorden. Een heerlijke zeiltocht terug.

 

Op zondagmiddag rijden we naar Marinthe in Maastricht om flink wat dozen op te halen die naar de opslag in Breda moeten, want haar kamer is het komend half jaar in onderhuur. We krijgen ook nog een krat bier mee die naar Jonas moet, een paar zakken kleding die naar een kledingcontainer moeten en wat zakken afval. Waar ouders met een auto al niet goed voor zijn πŸ˜‰πŸ˜Ž. β€˜s Avonds gaan we heerlijk uiteten bij Noon, een gezellig restaurantje aan de Maas. Goed uitgezocht πŸ‘. Al met al een heel geslaagd Hemelvaart weekend!