Hemelvaart-weekend met logistieke uitdagingen

Het Hemelvaart-weekend brengen we zoveel mogelijk op de boot door maar wel met de nodige logistieke uitdagingen die vragen om vooruit te plannen. Dat is wel aan ons besteed 😉. 

Op woensdag is het flink druk op de weg. Toine moet uit Amsterdam komen en Marinthe en ik rijden hem tegemoet richting Zeeland. Eline zit deze week met Diede in Griekenland. Toine worstelt zich door de files heen en parkeert zijn auto in Barendrecht in de buurt van het NS station. We rijden met ons drietjes verder naar Bru en vragen de Summertjes om alvast de waterslang in onze watertank te hangen. We varen rond 18.30 uur de haven uit en kunnen meteen de sluis in. Op naar het Veerse Meer naar ons favoriete ankerplekje zodat we de volgende dag rond het middaguur in de haven van Vlissingen kunnen zijn. Dan is het nl. hoog water en later in de middag kunnen we de haven niet meer in. Onderweg eten we lekker ceasar salad van Hellofresh. Voordeel van ‘s avonds weg is dat je heerlijk alleen in de sluizen ligt. 

Op Hemelvaartsdag brengen we een gezellig dagje in Vlissingen door. Altijd leuk om in de Michiel de Ruyter jachthaven te liggen midden in de stad. We maken en wandeling en gaan met de tip van Jeske heerlijk uiteten in de Gevangentoren. 

 

Vrijdagochtend gaat Marinthe van boord en met de trein naar huis want zij moet het weekend werken. Wij maken met ons tweetjes een mooie zeiltocht over zee naar het noorden de Nieuwe Waterweg op naar de Veerhaven in Rotterdam. Toine pakt de trein naar Barendrecht en rijdt met de auto naar huis om ’s nachts Eline en Diede van het vliegveld in Brussel op te halen. Ik blijf heerlijk een avondje en nachtje alleen op de boot. 

Zaterdagochtend komt Toine weer terug met de trein nadat hij Marinthe naar tennisles heeft gebracht. Het is de hele dag heerlijk zonnig weer. We brengen een rustig dagje in Rotterdam door, Toine op de boot en ik maak een flinke fietstocht door de stad. ’s Avonds gaan we met de tram naar de Kuip voor het concert van Marco Borsato. Wat een mooie belevenis! En heel handig om dat met de tram te kunnen doen. 

Zondag varen we op tijd de haven uit via de Oude Maas en het Spui naar de Haringvliet. Nu draait de brug wel gewoon 😉. Vervolgens nog de twee sluizen door en de Volkerak af. En zo liggen we rond 19.00 uur weer in Bru. Er staan veel files in het hele land, dus wij eten nog heerlijk een rogvleugel met frietjes en sla bij Bru 17. 

Het gaat allemaal goed maar het is wel een lekker gevuld weekend dus de komende dagen in het Pinksterweekend gaan we niet veel doen en blijven we gezellig op de Grevelingen.