Wonen op de boot

De meivakantie brengen we vooral door in de Veerhaven in Rotterdam. Dat voelt al een beetje alsof we gewoon ‘wonen op de boot’ zoals we over 1,5-2 jaar ook van plan zijn. De Veerhaven ligt in een mooi deel van Rotterdam en is een fantastische plek om te liggen. Dit keer extra gezellig met de Mar-Jolie als buren!

We vertrekken op Goede Vrijdag in de middag richting Willemstad en brengen de nacht door voor anker bij Volkeraksluizen. Met een heerlijk dineetje en de avondzon is dit een goede start van een weekje vakantie. Wat is het bootleven toch heerlijk. 

 

We besluiten een tussenstop te maken in de Veerhaven op weg naar Amsterdam. De wind zit nu nog teveel tegen om door te varen. Eenmaal daar voelt het prima om langer te blijven want aan het einde van de week staat de wind weer tegen om terug te varen en we hebben geen zin in de staande mast route. Ach, van hieruit kunnen we ook gaan werken; Toine twee dagen bij Ajax en ik op woensdag bij Rabo in Utrecht. Prima te bereiken met de tram en trein.

We blijven uiteindelijk 6 nachten liggen. We vermaken ons prima met shoppen, kletsen met de buren, uiteten gaan en voetbal kijken op TV (als Toine op dinsdagavond in de Arena zit). Eline is regelmatig aan het leren voor haar eindexamen. Op dinsdag komt Thorold gezellig een dagje langs. En zo vliegt de week voorbij. 

 

Op vrijdag gaat Eline weer naar huis en vertrekken wij met ons drietjes met als doel via de zee en de Haringvliet terug te varen naar Bru. Nu is het nog heerlijk weer en de volgende dag gaat het harder waaien met grote kans dat de bruggen dan niet draaien. Het is een lekker tochtje, vooral het laatste stuk zeilen op de Haringvliet richting de brug. Totdat we erachter komen dat we de brugopening van 20.00 uur tenminste 4 uur van te voren hadden moeten aanvragen 😢.. morgenochtend om 10.00 draait ‘ie weer. We besluiten een mooie detour door Zuid-Holland te maken; via het Spui, de Oude Maas, Dortse Kil en het Hollands Diep zijn we 4 uur later op de plek waar we ook geweest waren als de brug wel had gedraaid. We gaan nu maar gewoon door tot Bru en hebben drie snelle sluisschuttingen waarbij we als enige in de sluis liggen. En zo liggen we zaterdagmorgen om 4.00 uur in de ochtend weer in onze box in Bru. De rest van het weekend ‘wonen we op de boot’ in Bru.