Hallberg Rassy tour 2017

Op zaterdag 24 mei doen we mee met de Hallberg Rassy tour 2017, met 38 andere HR boten in verschillende maten. We starten bij Nova met koffie en thee en dan krijgen we allemaal een witte HR toertocht polo. Vervolgens vertrekken we om 10.00 uur vanuit Bruinisse naar de lunchstop in Port Zelande. Vooral tegen de lichte noord-westen wind in.

Voor onze boot niet zo handig, zo’n kruisrak met weinig wind. Dan moeten we continu bij elke overstag de genua eerst een stuk inrollen en vervolgens weer uitrollen.

 

We starten vooraan en worden door het verlies van snelheid bij elke overstag uiteindelijk door veel boten ingehaald. Onderweg worden we gefotografeerd door Klaas Wiersema vanuit de helicopter.

Bij de lunch liggen we gezellig naast de Indian Summer en de Bruiser. Marinthe maakt een mooie foto vanuit de mast.

 

De terugweg is een stuk beter voor ons. Voor de wind en een groot deel van de tijd klavertje varen. Nu doen we voorin het veld mee. De snelste boot is natuurlijk de nieuwe HR 44 van Nova. Het is een prachtig gezicht al die HR boten op het water met mooi zonnig weer.

Eenmaal terug in de haven wordt de dag afgesloten met een borrel en een heerlijk buffet in de hal bij Nova. Heel gezellig om met diverse bemanningen kennis te maken.

De Indian Summer krijgt een boek van HR uitgereikt vanwege de mooiste foto die ingezonden is naar HR. Zie hieronder. Dat is ook een prachtige foto, gemaakt door Jolanda van de No Doubt.

 

Het is een zeer geslaagd evenement voor herhaling vatbaar!