USA …. here we come !!!!

Begin mei ontstaat het plan tijdens een gezellig avondje eten met muziek om met ons gezin een jaar naar Amerika te gaan. Geïnspireerd door ’the Sound of Silence’ van Simon & Garfunkel dat me doet terugdenken aan mijn eigen ervaring van een jaar High School in Amerika als 16-jarige. Het past goed in de plannen die Toine heeft om meer internationaal te gaan werken. De meiden vinden het fantastisch om een jaartje High School ervaring te krijgen en vinden het niet erg om hier een schooljaar te missen. En ik hou van verandering, vind het niet erg om een jaar sabatical te hebben en die intensief samen met ons gezin in Amerika door te brengen.

De weken erna bestaan uit het onderzoeken of het plan haalbaar is. Welk visum, gevolgen voor werk en school, wat te doen met het huis, boot wel of niet mee en waar dan gaan wonen? Er zijn veel onzekerheden. Is het echt wel haalbaar en ook al meteen komend schooljaar? Langzamerhand krijgen al die vragen een antwoord. Uiteindelijk nemen we het besluit dat we er voor gaan en ook al komend schooljaar.

Stap voor stap vallen de meeste puzzelstukjes netjes op z’n plaats. Het werk van Toine biedt verschillende mogelijkheden op contractbasis vanuit eigen bedrijf. We kunnen het huis van mijn familie in Florida huren (briljant idee van Teun) en ons eigen huis aan een vriend verhuren. Mira’s werk geeft toestemming voor een jaar onbetaald verlof. Heel super! Met de school van de meiden maken we prima afspraken over een jaar afwezig zijn. De boot gaat mee want dat is een sterke basis voor een bezoekersvisum en het is so wie so fijn om die bij ons te hebben.

We hebben geen tijd om de heenweg de boot zelf over te varen en laten dit door een professionele crew doen van PYD. Zij nemen op 6 aug de boot over en varen in 20-30 dagen naar Halifax, Nova Scotia. Wij besteden de maand augustus nog aan ons werk en vliegen eind aug via Toronto (eerst even bij Teun langs) naar Halifax en varen dan zelf in een paar weken langs de oostkust naar Florida. De boot kan aan de steiger in de achtertuin van ons huis naast de boot van Jack. Het plan is om volgend jaar vanaf juni zelf terug te varen via de noordelijke route. Terug naar Nova Scotia en misschien via Groenland naar IJsland. Vervolgens vanaf daar via Schotland of Ierland terug naar huis. Met het doel om medio augustus 2018 weer thuis te zijn en hier weer ons leventje op te pakken.

We zullen ruim 9 maanden in Florida, Deerfield Beach wonen. De meiden gaan naar een High School. Welke is nu nog niet bekend, dat zijn we nog aan het uitzoeken. Met als doel de Amerikaanse cultuur mee te maken, veel sporten, nieuwe mensen leren kennen en vrienden te maken.

Een fantastisch avontuur wat we tegemoet gaan. Ongetwijfeld ook af en toe met wat tegenvallers. Maar overall een hele mooie ervaring en met veel vertrouwen dat ons dit samen als gezin gaat lukken.