De eerste week in winterse temperaturen ☃️❄️

De eerste week wonen op de boot maken we meteen voor Nederlands begrippen heftige wintercondities mee met een flinke laag sneeuw en temperaturen tussen de -3 C overdag en -10 C ‘s nachts. Wij zijn er blij mee, het is meteen een mooie test van alle systemen. Later op reis gaan we dit soort condities vast ook meemaken.

De door Toine aangelegde verwarming werkt perfect 😊😃. Overdag houden we het met de thermostaat op 20 C en ‘s nachts op 15 C. Overdag zetten we zachtjes de hete luchtverwarming erbij; dan is het helemaal comfortabel warm in de hele boot, ook op mijn werkplek achter. Eerlijk gezegd is de boot comfortabeler warm te krijgen dan ons grote huis 😉.

 

Waar we wel last van hebben is condens op de ramen en de aluminium randen. Dat zijn echte koude bruggen. Met ‘s nachts de luchtontvochtiger aan komen we een heel eind, maar het enige wat echt helpt is een dubbelglas constructie met plexiglas voorzetramen, luchtdicht afgesloten en droogzakjes ertussen. Die tip hadden we voor de dekramen al eerder van de Novatrix gekregen. Toine had met een vooruitziende blik vorige week in Tilburg al plexiglas voor de dekramen op maat gezaagd en provisorische grote blauwe rubbers gekocht. Die klemmen we de eerste dag er meteen in met droogzakjes ertussen. Het werkt perfect, gewoon helder zicht en geen enkele condens meer 👍. Kleinere bruine rubbers en grotere herbruikbare droogzakjes zijn nog in bestelling. We gaan zo’n ‘dubbelglas’ constructie ook nog maken voor de zijramen, zeker in de achterkajuit waar we slapen. Het plexiglas en de rubbers daarvoor heeft Toine al gekocht.

 

Het werken op de boot gaat heel goed. Zeker nu we sinds vorige week een echt onbeperkt 4G abonnement hebben. Zodat we na de eerste 5 gig niet telkens via een app een gig per keer erbij moeten plussen. Wat een genot is dat 👌. Wat ook heel fijn werkt is het grote scherm op mijn werkplek achter. Dat heeft Toine netjes op de muur gemonteerd. Ditzelfde scherm gebruik ik ook privé en dan gekoppeld aan de MacMini die in het kastje rechts staat. Te wisselen met een knopje op het scherm.

 

Ook de bezorging van de Hello Fresh eetbox is goed gegaan. Met een notitie voor de chauffeur dat hij niet moet aanbellen bij Knolhaven 37, want daar wonen we niet. Maar mij op m’n 06 moet bellen en de box voor de toegangsdeur van de jachthaven kan zetten. Heeft zowaar gewerkt 😃.

Yess … de aanvraag voor een briefadres bij de gemeente Dordrecht op het adres van vrienden van ons is voor een periode van twee jaar goedgekeurd. Daar zijn we enorm blij mee 😃😃😃😃.

 

We besteden nog aardig wat tijd aan het leegruimen van het huis. Toine is er donderdag de hele dag als ook de keuken door een aardige man uit elkaar wordt gehaald. Zaterdag (gisteren) kost het ons nog een volle dag. We pakken de laatste dozen in met o.a. keukenspullen en rijden twee keer met een volle X5 naar de opslag. Ik gebruik de wasmachine en droger de hele dag zodat bijv. handdoeken en beddengoed schoon de opslag in kunnen. Bart komt de laatste spullen voor de stort halen en ik stofzuig het hele huis. Ondertussen laadt de aardige ‘keuken’-man met twee buurjongens alle keukenonderdelen in een bus en rijdt twee keer heen en weer naar Purmerend. Ze helpen gelukkig op het laatst ook nog met de wasmachine naar beneden slepen. Die wordt komende week opgehaald.
Tot slot zetten we alle spullen voor m’n zusje (daar gaan we vandaag naar toe) en de laatste spullen voor de boot in de auto. Snel terug naar Dordrecht en zo zijn we met vermoeide lijven net op tijd thuis voor de avondklok ☺️. Maar het huis is leeg en opgeruimd. Komende week gaan we lekker uitrusten met ons gezin in een huisje op de Veluwe 😊👍.