Van 450m2 terug naar 67m2

Dit weekend gaan we van 450m2 in ons huis terug naar 67m2 (45m2 op de boot en 12m2 in de opslag). Het is maar goed dat we al flink wat spullen hebben verkocht, weggeven of naar de stort hebben gebracht. Gaat het allemaal passen 😊?
De afgelopen week bereiden we zoveel mogelijk voor. Nog wat laatste dingen gaan weg via marktplaats. Spullen die we willen bewaren pakken we in dozen en meubels beschermen we met plastic (noppen) folie.

 

Op zaterdag huren we een grote bus bij Bo-Rent en brengen in twee ritten met de bus en de X5 met hulp van onze meiden en Sam alles naar de opslag. De eerste rit vooral de wat zwaardere meubels; dat valt nog best tegen en we zijn erg blij met de hulp en kracht van Sam. De tweede rit vooral veel spullen die we boven verwachting snel opgeruimd krijgen doordat we met ons vijven zijn. We parkeren de bus en auto in het gebouw en moeten dan alles nog met karren via de lift en een stukje lopen naar onze box op de eerste verdieping brengen. Top meiden en Sam hoe jullie ons hebben geholpen 👍💪☺️.

 

De opslagruimte is precies groot genoeg. Alles past er prima in met nog voldoende bewegingsruimte om spullen te pakken die we af en toe nodig hebben. Eenmaal terug in Tilburg gaan we voor de laatste keer de sauna in om onze vermoeide lijven tot rust te laten komen. We eten op tijd de heerlijke afgehaalde sushi, echt super lekker 😋. Daarna snel de auto in voordat het winterse weer met code rood losbreekt. Marinthe en Sam rijden met de Golf terug naar Maastricht en Eline gaat met ons mee naar de boot.
Dit moment voelt als een bijzondere mijlpaal. Het leven op de boot gaat nu echt beginnen, want het huis is niet bewoonbaar meer 😊🥂⛵️. Het is nog niet helemaal leeg, want volgend weekend wordt de keuken opgehaald (die hebben we toch nog kunnen verkopen en daar zijn de kopers ook blij mee) en halen we de laatste spullen uit het huis die nog mee naar de opslag of boot gaan. Alles wat overblijft neemt ‘onze vriend’ Bart vervolgens mee voor anderen of de stort. Tot slot op 26 februari nog de sleuteloverdracht.
Nog wat laatste restjes dus, maar dit weekend voelt als de echte stap. Het voelt bijzonder en ook heel goed. We slapen dan ook heerlijk deze eerste nacht in ons nieuwe huisje 😃😃😃.
We worden wel meteen ‘in het diepe gegooid’ (aldus bevriende zeilers die al langer op hun boot wonen) als vanmorgen de boot vol met sneeuw ligt en het de komende dagen alleen nog maar kouder wordt. Daarover in het volgende bericht meer.