Op de Golf van Biskaje

We varen op dit moment op de Golf van Biskaje en zijn al ruim over de helft. Het weer is prima. De wind komt pal van achteren en was eerst heel zwak waardoor we gemoterd hebben. Maar nu zo’n windkracht 4 waardoor we goed kunnen zeilen. Afgelopen nacht hebben we het continentale plat verlaten. Dan verandert de diepte redelijk snel van 150 meter naar ruim 4 kilometer. Met een harde zuidwesterwind geen plaats om te zijn. Maar met een rustige noorderwind geen enkel probleem en nauwelijks te merken. Aan boord is alles goed. De eerste dag wat katterig; we rollen dan ook door de golven regelmatig van links naar rechts. Maar gelukkig geen van allen echt ziek geweest en de meiden hebben al helemaal nergens last van. Helaas bij deze oversteek nog geen dolfijnen gezien (alleen Toine tijdens zijn nachtwacht). Maar we hebben morgen nog een dag! We praten twee keer per dag met de Valentijn met de korte golf radio. Zij varen zo’n 25 mijl achter ons aan. We verwachten donderdagnacht/vrijdagmorgenvroeg aan te komen.

5 gedachtes aan “Op de Golf van Biskaje

 1. Anouska

  Hoi allemaal,
  Wat ontzettend leuk om al jullie belevenissen te volgen op de gemaakte site. We hopen dan ook dat jullie dit blijven doen tot het einde van de reis.
  Ook superleuk voor de meiden dat ze al dolfijnen hebben gespot, dit zullen vast niet de laatste zijn……
  Als jullie aankomen bij het vaste land in Spanje, zullen wij ongeveer vertrekken naar onze vakantiebestemming.
  Groetjes Jos Anouska Jeske Milou Fenne

 2. Willem Hekman

  Hallo allemaal,
  Ik volg de reis dagelijks en heb het gevoel er een beetje bij te zijn. Veel plezier en behouden vaart.
  Willem Hekman

 3. Familie Slot

  Hé wat leuk dat jullie dolfijnen hebben gezien. Wat goed dat jullie er ook foto's van hebben, het is heel leuk om zo meelezend en kijkend een stukje van jullie reis mee te krijgen. We beleven er hier zo ook veel plezier van.
  Groeten, Tanja, David en Jaap Slot