In Spanje

We zijn veilig en wel in Spanje aangekomen na een tocht van 57 uur. De laatste 28 uur alleen maar gezeild met in het begin windkracht 3 a 4 en de laatste paar uur windkracht 6 a 7 met vlagen in 8. Gelukkig met de wind van achteren waardoor het zeilen goed ging. We hebben met die harde wind snelheden van 7 a 8 knopen gehaald en daarom zijn we er nu al. De hele nacht hebben we in de ‘klaver’-stand gevaren; dat wil zeggen het grootzeil rechts op stuurboord vastgezet met een lijn (dat heet bulletalie) om gijpen te voorkomen en de genua (het voorzeil) met de boom op bakboord vastgezet. Spectaculair zeilen, wel wat rollen op golven waardoor het slapen voor ons minder was. De kinderen hebben nergens last van en slapen overal doorheen.

Vanmorgen zijn we getrakteerd op een prachtige dolfijnenshow. Wel 30 dolfijnen die uit het water springen, even rondom de boot spelen, en dan hun tocht weer vervolgen.

De Valentijn komt over een paar uur aan. De champagne staat al koud; we gaan samen op de overtocht toasten!

We vinden het erg leuk dat zoveel mensen onze reis volgen via de site en soms zelfs dagelijks kijken. We vinden ook de reacties die we krijgen op berichten erg leuk! Wij gaan zeker door met het bijhouden van de site tot het einde van de reis!

7 gedachtes aan “In Spanje

 1. Anoniem

  Hallo Toine, Mira, Marinthe en Eline,

  Wauw wat een fantastische mijlpaal. De golf van biskaje is echt wel de eerste van de echt grote oversteken. Goed om te horen dat het met goede omstandigheden is gegaan.

  Zoals velen volg ook ik jullie verrichtingen dagelijks. Moet toch wel een apart gevoel geven. Vooral de updates op het kaartje zijn erg leuk. Diverse (zeil)collega's van Achmea volgen jullie ook.

  Veel plezier verder.

  Groeten,

  Hans van Liere

 2. Watersportbank

  Hallo Toine, Mira, Marinthe en Eline,

  Ik volg jullie tocht op de voet en publiceer regelmatig een van jullie reisverslagen in het nieuws op de Watersportbank.

  Windkracht 7 achter met de zeilen in de "klaver-stand" is opletten geblazen. Nu weer uitrusten.

  Volgen jullie de voorbereidingen van Laura Dekker, jongste wereld omzeiler, tenminste als alle voorbereidingem goed verlopen? En wat vindt je daarvan ?

  gr. Watersportbank

 3. Anoniem

  Beste Brandaan,

  Wij volgen de site van Valentijn-op-reis op de voet omdat Baaf daarop vaart. Wat ontzettend leuk om jullie verslagen ook te lezen! En zo zien we in jullie laatste bericht dat het goed gaat met de Valentijn en dat zij misschien nu al veilig zijn aangekomen in Spanje. Veel succes en plezier met jullie reis.

  Hartelijke groet,
  Jochem (vader van Baaf), Maaike, Santje en Teus Nuhn (Hilversum – NL)

 4. Anoniem

  Oops ging de reactie wel goed? Maar anders maar dubbel.

  Erg leuk om jullie te volgen. Langzaam aan stap voor stap verder. En nu deze oversteek. Moet erg mooi geweest zijn. En dan als toetje een heel dolfinarium voor Eline en Marinthe. Top zeg. We willen deze show nog wel even zien.

  Als wij over 3 weken van onze trip terug zijn, zijn we benieuwd naar de verhalen. We zullen ze namelijk wel even moeten missen.

  Erg veel plezier de komende weken.

  Groeten Mirjam, Franc, Pim en Lotte

 5. Anoniem

  Hoi Mira, Toine, Marinthe en Eline,

  Wij zijn net terug van vakantie en we hebben even bijgelezen wat jullie al meegemaakt hebben. Het gaat goed zo te zien en knap dat jullie al in Spanje zijn. Op naar het vervolg!!

  Onze vakantie is goed verlopen. Eerst anderhalve week op Corsica en daarna nog een week bij Venetie. Veel mooie zee en stranden gezien.

  Blijf vooral genieten van alle belevenissen!!!

  groetjes van Niek, Elma, Stefanie en Myrna.

 6. Rob Klomps

  Ha brandaan-bemanning!

  Leuk om jullie verslag te lezen, zeker nadat wij vanmorgen na twee weken ons zeilbootje in Griekenland weer achter ons hebben gelaten. Fijn dat je zo lekker op schema ligt, kun je ook echt genieten van de reis en de plaatsen die je aandoet. Wij blijven jullie volgen!

  Groet, goede reis!

 7. René de Zoete

  Hoi Brandaan bemanning,
  Die dolfijnen, dat moet toch een heerlijk gevoel geven! Was er maar een webcam aan boord, of livestreams, zodat we mee konden genieten van jullie avonturen. Overigens prima website en chapeau voor de reisverslagen. Geniet van Spanje!