Februari 2009

We zijn volop bezig met de voorbereidingen van de reis. Af en toe nog wat aanpassen aan de website, maar die begint toch al aardig compleet te worden. Meer tijd gaat er zitten in het bestellen van allerlei technische zaken voor de boot. Toine brengt de nodige uurtjes op internet door en heeft zo al heel wat euro’s kunnen besparen. Gewoon even de moeite nemen om te zoeken waar iets voor welkeprijs te koop is. Zo hebben we ook een aantal zaken via internet in Engeland kunnen kopen; heel voordeling met de huidige koers van de pond.

Inmiddels vliegen de dozen bezorgd per post bij ons binnen. Op deze manier hebben we de SSB-radio, de WIFI-antenne, een setje walky-talky’s, zonnepaneel, een duikset voor jachteigenaren (voor ondiepe duiken onder de boot), een GPS-tracker (Spot) en een R2FX-kastje (voor het binnenhalen vanweersatelietkaartjes) de afgelopen weken aan huis afgeleverd gekregen. We hebben de logeerkamer maar alvast als verzamelkamer voor boot-stuff gebombardeerd. De aankomende weken verwachten we nog een reserve autopilot, diverse laders en LED navigatielampjes (die verbruiken veel minder stroom dan de standaard lampjes).

Samen met andere vertrekkersboten met kinderen hebben we op 14 maart een bijeenkomst georganiseerd. Dan kunnen de kinderen elkaar ook leren kennen en hebben wij als volwassenen de tijd om tips en routes met elkaar uit te wisselen. Ook hebben we ons opgegeven voor de vertrekkersdag van het maandblad Zeilen op 21 maart.
Inmiddels hebben we zwart-op-wit van de leerplichtambtenaar bevestigd gekregen dat Eline en Marinthe mee mogen en tijdens de reis onderwijs mogen volgen in samenwerking met basisschool De Sporckt. Dat is toch ook wel een fijn gevoel.

Een goede voorbereiding is het halve werk …. en is ook al een groot deel van de lol.