Zomer in Bruinisse

De maand augustus is niet onze favoriete periode in Bruinisse zonder zelf vakantie te hebben. Veel vaste ligplaats houders zijn weg en het is elke dag afwachten welke bezoekende boten daar komen liggen met de nodige drukte. Gelukkig niet vlak naast ons, want onze vaste buurboten liggen er eigenlijk altijd 😃. Hoe heerlijk is daarentegen de nazomer in september, met vooral in het weekend gezellige drukte van bekenden en doordeweeks een heerlijk rust ☺️.

De maand augustus is dit jaar wat meer bijzonder doordat Marinthe op 9000 km afstand in Bangkok zit. Zolang alles goed gaat is dat geen probleem, maar als het even wat minder gaat is dat ver weg. Ach, bellen met beeld via whatsapp gaat ook goed.
Eline zien we twee keer voordat ook zij naar Azië vertrekt. Een keer kort in Maastricht als we dozen bij haar ophalen omdat ook haar kamer in onderhuur gaat. En het laatste weekend voor ze vertrekt gezellig met Jonas erbij bij ons op de boot 😊. We gaan op zaterdag uiteten met ons viertjes bij de jappie in Utrecht, en op zondag met Aemke en haar ouders erbij in Tilburg bij Stad Parijs. Dit alles in het teken van afscheid voor een paar maanden. Maandag 12 sept brengen we haar naar Schiphol en maken daar de drukste dag van het jaar mee. Na ruim 5 uur wachten, op vriendelijke wijze mogen voorgaan en rennen naar de gate, zijn ze nog net op tijd voor hun vliegtuig dat is blijven wachten en 1,5 uur later vertrekt. Wat een mismanagement van Schiphol 😥. En zo zitten beide dochters op ruim 9000 km afstand voor de komende maanden.

 

Wij zijn doordeweeks gewoon aan het werk. Met ongeveer 2-3 dagen op kantoor en de andere dagen ‘thuis’ op de boot. In de even weken op mijn vrije vrijdag maak ik nog steeds wandelingen van ca 20 km. Gezellig met Mieke, of alleen. Dat houden we er goed in!

 

In de weekenden brengen we regelmatig een avond met vriendenboten door of krijgen familiebezoek. Zo zeilen Inge en Mark met dochters gezellig een dagje mee. Op de een of andere manier hebben we altijd goede zeilwind als zij er zijn 😎. Leuk om van iedereen vakantieverhalen te horen en weer bij te kunnen praten 😊. Ook hebben we een heel gezellig weekend in Yerseke, oesters proeven en uiteten, met de Nomad en Ocean Five.

 

Regelmatig lezen we verhalen van zeilers die lang op reis zijn. Dat is leuk en nuttig als voorbereiding op onze eigen reis. Dit keer zit er een heel naar bericht tussen dat ons flink bezig houdt en waar we veel samen over praten. Een heel triest bericht over een situatie op zee in harde wind waar van alles mis gaat, met dodelijke gevolgen. Waarom ging dit mis en wat kunnen wij daarvan leren? Dat staat beschreven in een aangepaste manier van reven.

Ook blijven we bezig met verbeteringen op de boot. Dat lijstje is nooit leeg 😎. Toine bouwt een nieuwe reserve autopilot in want de oude werkt niet meer na de nieuwste software update. Omdat we meestal met ons tweetjes varen is het voor ons erg belangrijk om een goed werkende reserve autopilot te hebben. Ook is hierdoor weer een stukje oud Raymarine netwerk opgeruimd.

De mooiste verbetering van de afgelopen periode is het wrappen van de blauwe band. Dat is zo’n echte blikvanger op een HR. Ook hebben we de letters van SeaQuest aangepast in een wat stoerder groter lettertype. We zijn enorm blij met het resultaat 😃☺️👍.

 

In september staat ook ons ‘jaarlijkse’ bezoekje aan Teun in Canada gepland. Gelukkig hebben wij in vertrekhal 2 bij KLM geen last van lange wachtrijen. Canada is nog wat strenger m.b.t. covid. Op de luchthaven en in openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht. Wat zijn we het ontwend om die te dragen. Ook word ik eruit gepikt voor een selectieve covidtest. Die doe ik de eerste avond bij Teun in de buurt. Vervolgens komt de testuitslag pas de dag dat we weer thuis zijn en worden we dagelijks via automatische mail en telefoonberichten gestalkt om het proces af te ronden. Dat is twee dagen na thuiskomst eindelijk gelukt 😅. Op bezoek bij Teun en familie is zoals altijd heel gezellig en relaxed. We kennen elkaar inmiddels zo goed ☺️😃. Met voldoende tijd om met iedereen bij te kletsen tijdens gezamenlijke ‘diners and hikes’. Wederom een erg geslaagd weekend; Teun doet het nog steeds goed in zijn 91ste levensjaar 😊.

 

Terug uit Canada is de zomer ‘opeens’ voorbij, te zien op de kalender en te voelen aan de temperatuur 😅. De eerste boten gaan het water alweer uit. Opeens kunnen we niet meer buiten eten, gaat ‘s ochtends de verwarming aan, en zit het eerste vocht op de ramen na een koude nacht. De kuiptent staat er nog niet op. Daar wachten we zolang mogelijk mee.

Ach, de herfst is mijn lievelingsseizoen, zeker wat natuur betreft. Dus laat maar komen, en wie weet wat oktober nog gaat brengen aan mooie zonnige dagen 👍.