Zeilen met collega’s

Op vrijdag 20 juni ga ik een dagje op pad met mijn collega’s. Een hele leuke, gezellige en geslaagde dag. Doordat het gewoon een leuke en relaxte groep collega’s is die het leuk vinden om het varen op de SeaQuest eens mee te maken en zeilverhalen te horen. En ook omdat het bijna nooit voorkomt dat ik de eindverantwoordelijk heb als ‘schipper’ omdat Toine toch echt wel de ‘hoofdschipper’ is.
Het gaat op alle vlakken helemaal prima. Om 11 uur verzamelen we en drinken we eerst koffie en thee natuurlijk met een Zeeuwse bolus erbij. Na het ‘palaver’ gaan we op weg de Grevelingen op ten noorden van Archipel langs richting de Brouwersdam.

 

Het eerste deel tegen de noordwesten wind in met groot zeil en motor erbij. Na Archipel zeilen we halve wind langs de zeilwedstrijd voor Classic ships naar de ankerplaats voor de lunch. Daar word ik getrakteerd op streekproducten van de collega’s, beginnend met ‘jam’ en eindigend met ‘sterke drank’. Ron en Rob (ja ja) doen samen de afwas! Op de terugweg met ruime wind en alleen de genua terug naar Bru. Heerlijk in het zonnetje met windkracht 4/5. Rond 17 uur zijn we weer terug in de jachthaven en rijden we achter elkaar aan terug naar Tilburg voor een BBQ bij ons in de tuin. Enige minpuntje is dat Rob zijn mobieltje verliest bij het afstappen van de boot. Die ligt nu op de bodem van de jachthaven. Zodanig kicken en genieten dat ik al nadenk over een businessmodel voor een eigen bedrijfje; verzorgde bedrijfsuitjes voor 6-8 personen met fantastische zeilervaring met vergadermogelijkheden, ontspanning en avontuur op de Grevelingen en goed verzorgd met eten en drinken tijdens lunch en mogelijk ook diner. Wie weet …….