Voorjaar in Bruinisse

De rest van het voorjaar in Bruinisse vliegt voorbij. Toine gaat regelmatig naar kantoor maar ik werk nog volledig vanuit ‘huis’. Dat gaat gelukkig prima op de boot ☺️. Alhoewel het voor mij vast goed zal zijn om na de zomervakantie weer vaker naar kantoor te gaan. Ik breng nu toch wel veel uren in dezelfde kleine ruimte door en het contact met collega’s is beperkt. Doordeweeks gaan we ‘s avonds regelmatig golfen of wandelen. Eén keer liggen we met mooi weer een midweek voor anker bij Stampersplaat terwijl we gewoon werken. Dat geeft een enorm gevoel van vrijheid.

De weekenden zijn gezellig met de meiden, familie of vrienden. Met Hemelvaart gaan we met de NoDoubt en Calanche naar Burghsluis en Zierikzee. Voor het eerst komen we van de Grevelingen af met een brug die eindelijk weer werkt. Een weekend met flink wat auto logistiek met de meiden en Toine die zondagochtend z’n eerste prik krijgt in Goes. We zitten voor het eerst weer eens op een terrasje, bij het Oliegeultje, hoe heerlijk is dat 😃.

 

Pinksterzondag varen Inge en Mark met kids een dagje mee. Dat is sportief zeilen en tussendoor in de Hals voor anker om de F1 te kijken. Later in de haven een heerlijk diner met Canadian beef van de Kamadoe Joe en met z’n tienen aan tafel binnen. Ja Mark, dat past 😉. Een supergezellig dagje 😃😊.

 

Pinkstermaandag gaan we samen met Eline bij Pieter en Eline langs en regelt Pieter een heus Japans diner afgehaald bij Juliana 👌👍👌.

Dat weekend heb ik last van positieduizeligheid. Gelukkig alleen als ik op m’n linker zij lig. Na een paar dagen is het weer helemaal weg. Zou het gekomen zijn door een nacht in een bewegelijk bed liggen door de harde wind van opzij? Waardoor m’n evenwichtsorgaan in de war is geraakt? Een andere verklaring kan ik niet vinden 😞.

Het weekend later is er weinig wind en gaan we voor anker bij de Mosselbank met de NoDoubt en de Calanche zonder de meiden. Een luierweekend met gezellig kletsen en eten.

De eerste week van juni rijdt Toine elke dag naar Nijmegen omdat Harry tijdelijk in het ziekenhuis ligt. Gelukkig kan hij zonder klachten op vrijdagmiddag weer naar huis.

In het weekend gaan we met Marinthe en Sam naar Zierikzee. Eline heeft wat studievereniging activiteiten in Maastricht. We kunnen voor het eerst sinds meer dan een half jaar weer uiteten. Daar maken we flink gebruik van; op vrijdag op het terras bij Sailors Inn en zaterdag binnen bij de Kaoie in Zierikzee 😃😃. Na het eten komen Ellen en Jan even langs; die zijn in de buurt met hun camper. Altijd even vertrouwd en gezellig met hun 😊. Zowel de heen- als terugweg is het heerlijk zeilen met bft 3-4 uit het noord-westen. Ook zeilend lukt het om de F1 te kijken 😎.

 

Het tweede weekend van juni werkt Marinthe 3 dagen bij Sailors Inn. Eline gaat gezellig mee zeilen en ‘s avonds liggen we met de NoDoubt voor anker bij Stampersplaat. De volgende ochtend horen we dat een goede vriend (onze leeftijd) een hartaanval heeft gehad. Wat enorm schrikken en wat fijn dat de operatie goed is verlopen. Pluk de dag en belangrijk om een beetje op je levensstijl te letten, beseffen we weer even des te meer ☺️.

De laatste zondag voor ons vertrek naar Zweden rijden we naar Maastricht en gaan we gezellig uiteten met de meiden. Die gaan de komende weken hun eigen weg en het is nog onzeker of we samen vakantie zullen hebben. Wie weet, eerst maar eens naar Zweden voor de verbouwing van de ingang. Daarna zien we wel verder.