Grote voorjaarsschoonmaak

Van woensdagmorgen tot vrijdagmiddag staan we bij Van Ast in Brouwershaven op de kant voor de grote voorjaarsschoonmaak. We kunnen gewoon op de boot wonen, met een ladder toegankelijk πŸ˜ƒ.
We zijn natuurlijk al veel vaker de kant op gegaan, maar nu is het wel ons volledige huis dat daar in de banden van de kraan hangt 😊. Zoals altijd pakt het team van Van Ast dit heel beheerst en professioneel aan πŸ‘Œ.

Op woensdag schuurt Van Ast het onderwaterschip en zet dit in de antifouling. Wij zijn dan gewoon binnen aan het werk. In de namiddag en avond op woensdag en donderdag en de hele vrijdag poetsen wij de witte buitenkant en de blauwe band. Eerst polijsten met de machine en uitwrijven met een doek (dat is zwaar werk en neemt Toine voor z’n rekening). Daarna een wax laagje aanbrengen en goed uitwrijven (dat doe ik). Op vrijdag nemen we ook de witte bovenkant helemaal mee. Altijd vaart Toine de boot van Bruinisse naar Brouw en terug en ga ik met de auto. Dit keer ben ik teruggevaren. Voor het eerst helemaal alleen, wat voelt dat stoer πŸ’ͺ ☺️.

 

Na vele uurtjes hard werken blinkt de SeaQuest weer enorm en hebben wij flinke vermoeide lijven en spieren. Tijd om uit te rusten dit weekend πŸ˜‰.Β Ons nieuwe Ultra anker is ook aangekomen en blinkt op de boeg samen met de rest van de boot. We kunnen weer gezien worden in de haven tussen de andere in de winter gepoetste boten πŸ˜ƒπŸ˜ƒ.