Verhuizen van Dordt naar Bru

We wonen inmiddels alweer 9 weken op de boot en het bevalt ons erg goed. Het voelt heel natuurlijk, alsof het lang geleden is dat we in een huis woonden ☺️. De weken in Dordrecht vliegen voorbij. Met thuiswerken, af en toe wat vrienden te eten, de meiden regelmatig in het weekend op bezoek en vaak wandelen door de mooie stad. We maken zelfs al een keer of drie gebruik van de Kamado Joe.
Met ons tweetjes op de boot past helemaal prima. Zelfs met allebei thuiswerken gaat dat heel goed. Met de meiden erbij in het weekend gaat ook heel goed. Dat zijn we al jaren gewend zo met elkaar 😃. Het wordt wat krapper als er een vriendje bij is, het weer wat minder is en we niet aan het zeilen zijn. In dat soort situaties huren we in de toekomst vast vaker een huisje op een leuke plek. Zoals in februari een midweek op de Veluwe en in maart een weekend in Cadier en Keer, om de hoek bij de meiden.

 

In het paasweekend verhuizen we van Dordrecht naar Bruinisse. Althans, dat is het plan. Maar we komen wat hindernissen onderweg tegen waardoor het langer duurt. Het is al uitdagend om op Goede Vrijdag de haven van Dordrecht uit te komen. Ten eerste de havenmeester die pas na een telefoontje snel komt om de eerste brug open te maken. Vervolgens door de noodbrug waar eerst de slagboom op een Post NL busje valt en door die consternatie de brugwachter de brug niet helemaal open zet. We kunnen er net door met maar een paar centimeter speling tussen de zalingen en de brug aan bakboord kant en de boot en de wal aan stuurboord kant 😧. De spoorbrug gaat vervolgens netjes op tijd open; we hebben het gered, op naar Willemstad met nog een lekker stukje zeilen op het Hollands Diep. De volgende dag doen we het rustig aan en varen in het begin van de middag naar de Volkerak sluizen … helaas, de brug is dit hele weekend gestremd (hadden we kunnen weten als we de berichten goed hadden gelezen😢). Wat nu? Via de Haringvliet naar Vlissingen is wat ver … dan maar naar Numansdorp en volgende week een keer naar Bruinisse. Dan kunnen we met de fietsjes de auto’s in Dordrecht ophalen. Bovendien zijn we nog nooit in Numansdorp geweest.

 

We blijven er meteen 4 nachten. Eerste Paasdag is het nog prachtig weer en maken we na een heerlijke paasbrunch een stevige wandeling in de Oostvoornse duinen. Vanaf Tweede Paasdag is het drie dagen lang bar en boos met harde wind, hagel en natte sneeuw. Ach, we hebben ons huis bij ons dus het maakt niet uit waar we liggen. 

Op woensdagavond varen we door naar Bruinisse. De Volkerak draait meteen, bij de Krammer moeten we 45 min wachten en bij de Grevelingensluis 1,5 uur (want die is vanwege onderhoud alleen op blokuren open en daar kunnen we pas 23.00 uur doorheen). Kunnen we mooi tussendoor de auto van Toine in Numansdorp ophalen. En zo liggen we 23.45 uur weer vertrouwd in onze eigen box in Bruinisse met beide auto’s op het parkeerterrein. De verhuizing is gelukt 😃.
De komende weken gaan we ervaren hoe het wonen op de boot in Bruinisse is. Vast ook heel leuk, met een andere dynamiek dan in Dordrecht. Het is juist de afwisseling die het wonen op de boot zo aantrekkelijk maakt 😊.