Koude april maand in Bruinisse

Hoe bevalt het wonen op de boot in Bruinisse? De hele maand april is flink koud. Uit de wind in de zon is het heerlijk. Maar de meestal uit het noorden komende wind maakt het regelmatig onguur en zorgt voor koude nachten. De kuiptent laten we er nog maar even opstaan πŸ€”.
Doordeweeks zitten we al snel in ons ritme. Het werken op de boot gaat net zoals in Dordrecht helemaal prima. In de haven is wel wat leven maar doordeweeks nog relatief rustig. In de avonden gaan we regelmatig golfen bij golfclub Grevelingerhout πŸŒοΈβ€β™€οΈπŸŒοΈβ€β™‚οΈ. Daar zijn we lid geworden en de tassen en karren kunnen er in een locker staan. Zo is het heel laagdrempelig om zeker twee keer per week β€˜s avonds samen 9 holes te lopen πŸ˜ŠπŸ‘Œ. Op andere avonden maken we vaak een wandeling.

Sinds maart heb ik één keer in de twee weken vrijdags vrij om een lange wandeling van zo’n 20 km te maken. Met Mieke het Hertogenpad of alleen ergens in Zeeland. Dat is enorm genieten 😊.

 

De weekenden met de meiden β€˜thuis’ of afspraken met andere boten zijn vanouds zoals toen we nog in het huis woonden. We zoeken regelmatig een mooi ankerplekje op om de zondagochtend heerlijk achter het anker wakker te worden. Omdat de wind uit het noorden komt is het voor anker in de zon in de middagen heerlijk vertoeven. En als iedereen zondagmiddag/avond weer naar huis gaat kunnen wij gewoon blijven πŸ˜ƒπŸ˜Š.

 

Het is nog wat wennen wat we in de weekenden doen zonder de meiden of afspraken. Zoeken we dan juist de rust op zoals we in ons huis vaak deden. Of contact met anderen wat in de jachthaven weer veel makkelijker kan. We hebben so wie so meer vrije tijd omdat we geen onderhoud van huis en tuin meer hebben en geen projecten onder handen zoals boot verbouwen en huis verkopen. Dat geeft veel ruimte voor lezen, wandelen en golfen.

Al met al bevalt het wonen op de boot in Bruinisse ons ook goed! Het mag alleen nog wat warmer worden πŸ‘.