Refit Zweden – nieuwe ingang 😎

We hebben een prachtig nieuwe ingang met een verzinkbare deur in plaats van de twee losse luikjes die je er telkens in en uit moet schuiven. Daar was heel wat doorzettingsvermogen van Toine voor nodig 😎!!! Hallberg Rassy was heel terughoudend in het leveren van de materialen omdat ze bang waren dat deze verbouwing niet goed mogelijk is in een bestaande boot, en dus niet Rassy-waardig zou zijn. Ze willen hun merk natuurlijk hoog houden en dat siert ze!
Dankzij het geloof in de oplossing en de vasthoudendheid van Toine, en de ondersteuning daarbij van Carl, levert Rassy uiteindelijk de materialen. Dat is fijn, want we willen de boot graag zoveel mogelijk origineel houden.

Het is een complexe en uitdagende verbouwing omdat het de eerste keer is dat dit op een bestaande Hallberg Rassy wordt uitgevoerd en er is geen kant en klaar stappenplan hoe dit aan te pakken. Het stappenplan is al doende gemaakt door Carl in afstemming met Toine. Ook heeft Carl goede connecties met de specialisten bij Hallberg Rassy die hem tips geven. Dankzij de deskundigheid en creativiteit van Carl en Anna en de prettige samenwerking gedurende dit gehele proces is het echt een prachtig resultaat geworden. We zijn er enorm blij mee πŸ˜ŠπŸ‘Œ.

Hieronder staat de verbouwing stap voor stap uitgelegd.

 

De nieuwe ingang is veel praktischer in het gebruik. Je hoeft de deur alleen maar een duwtje te geven om het open en dicht te kunnen doen. Ook is de deur veel steviger dan de oude luikjes en daarom beter en makkelijker afsluitbaar. En het ziet er mooier uit, zowel van binnen als buiten. Het was een hele β€˜bevalling’, maar we zijn er erg blij mee πŸ˜ŠπŸ‘ŒπŸ˜Š.