Bij Adams Boat Care – deel 1

We liggen nu 2 weken aan de steiger bij Adams Boat Care voor de verbouwing van de ingang. Dat is nog een hele klus. Carl had eerder zo’n 6 dagen genoemd, wij hielden al rekening met 2 weken en het gaat waarschijnlijk 3 weken worden. Het is ook best een ingewikkelde verbouwing met flink wat verfwerk. Hoe dan ook, wij hebben de tijd en het wordt ontzettend mooi 😃😃!!!
Gedurende deze 2 weken zijn we allebei gewoon aan het werk op onze gebruikelijke plekken in de boot. De verbouwing levert maar af en toe wat lawaai op, vooral bij het zaagwerk voor het verwijderen van de oude ingang. Maar een goede koptelefoon doet wonderen 😎. We huren een auto zodat we makkelijk op pad kunnen voor boodschappen en uitjes in het weekend. Dat is nog even een heel gedoe, want bij de maatschappij waar we vooraf gereserveerd en betaald hadden werkt de betaalautomaat niet met onze buitenlandse passen en dus kunnen we de kleine borg voor benzine niet betalen. Zonder borg krijgen we de auto niet mee, want ligt het aan hun machien of aan al onze passen 🤔? Na 2 uur wachten en overleggen kunnen we uiteindelijk de boeking annuleren en gaan we met een taxi naar een ander verhuurbedrijf. Daar gaat gelukkig alles zeer soepel en snel 😃.

 

De eerste week staat de verbouwing in het teken van het verwijderen van het houtwerk van de oude ingang, het passen van de polyester bak waar de nieuwe deur in schuift en het inmeten van de nieuwe houten ombouw om de bak en zijkanten. Verder is het wachten op een nieuw ijzeren frame van de deur die door Rassy in een verkeerde maat was geleverd.
Toine bouwt in de vrije uren het nieuwe navigatiescherm in met alle bedradingen. Ik vlieg donderdagavond naar Nederland voor een fysieke teamsessie met collega’s en de tweede corona-prik 💉😃. Met de voucher van KLM die ik toch nog van vorig jaar had. Een erg leuk uitje … goed om m’n collega’s na een lange tijd weer eens fysiek te zien met een lekkere lunch buiten op het terras. De prik halen in de Jaarbeurs in Utrecht gaat heel soepel (dank Maarten voor het brengen) en tot slot gezellig eten met m’n zusje op een terrasje in Woerden. Vrijdagavond laat ben ik na een goede vlucht en ruim een uur rijden weer ‘thuis’.
Het weekend doen we het op zaterdag rustig aan. Het regent de hele dag en ik voel me wat grieperig van de prik. In de middag gaan we even bij Heleen langs, die heeft hier al 23 jaar een huis en woont er nu ze met pensioen is full time. Heleen hebben we vorig jaar kort ontmoet toen we daar in de buurt wandelden en ook vorige week ben ik haar tegengekomen tijdens m’n vrijdag-wandeling. Leuk om haar verhalen te horen over wonen in Zweden. Op zondag maken we die leuke wandeling op Härön (vorig jaar ook gedaan) en daarna heerlijk uiteten op het terras in het zonnetje bij het voor ons bekende restaurantje in Skärhamn.

 

De tweede week is het erg warm met weinig wind, zonnig en boven de 25 graden. Af en toe een korte onweersbui, maar niet te vergelijken met het herfstachtig weer in Nederland met veel regen, enorm veel regen tot overstromingen aan toe. Onze meiden doen het goed en zijn net zo reislustig als wij ☺️, allebei zijn ze een paar dagen in Nederland en op donderdag vliegt Eline naar Kroatië voor een vakantie met 2 vriendinnen, en Marinthe naar Sam in Londen. We hebben helemaal geen huis in Nederland nodig 😎. Dat we geen huis meer hebben geeft nu wel veel rust … we kunnen op pad zonder afspraken te maken over post, gras maaien etc. Een enorm gevoel van vrijheid 😊😃.

 

De tweede week staat de verbouwing in het teken van het opbouwen van het hele construct nu het frame geleverd is, het lijmen van de polyester-bak en veel verven. Als het construct even staat komt Glen van Rassy langs om het te beoordelen en Carl wat tips te geven. Heel waardevol, want op basis daarvan past Carl kleine veranderingen toe. Het hele construct wordt weer uit elkaar gehaald want er moeten nog flink wat laagjes verf op het hout. Bij de rode pijl ligt onze boot 😃.

 

Op m’n vrije wandel-vrijdag maak ik een wandeling van 16 km hier in de omgeving. ‘s Middags komt er een jongen langs om het hydraulische slangetje voor de achterstag en giek-neerhouder te vervangen. Die is hard aan vervanging toe, want er lekt regelmatig een druppeltje olie in de bakskist. Super service zo vlak voor zijn vakantie 👍.

In het weekend liggen we van vrijdag eind van de middag tot zondagochtend voor anker om het hoekje vlakbij de werf. Het is nog steeds heel warm, dus heerlijk om in het windje voor anker te liggen, te kunnen zwemmen en BBQ’en. Toine werkt een hele lijst klusjes af en ik ben vooral aan het lezen en deze blog aan het schrijven. Op zondag maken we een mooie wandeling in natuurreservaat Ramsvik, net ten noorden van Kungshamn. Carl is beide dagen in de ochtend bezig met verven. Vandaag heeft hij de glanzende verf op de buitenkant van de deur gezet. We zullen zien of het lukt om het komende week af te ronden 😊😃.