Bij Adams Boat Care – deel 2

De verbouwing van de ingang duurt uiteindelijk 3,5 week. Gedurende die tijd liggen we bij de werf en zijn we zelf gewoon aan het werk. In de avonden gaan we af en toe uiteten in Henän of Ellös, of we (vooral ik 😉) maken een wandeling rondom het eiland Vindön.
De derde week staat de verbouwing in het teken van het monteren van het glij-construct van de deur en de ombouw om de polyesterbak binnen. Ook het glanzend verven van de deur en het mooi maken van de witte polyester buitenkant (want de nieuwe ingang is iets kleiner). Een prima voortgang! Carl heeft dan ook alle tijd voor onze boot omdat de vakantieperiode hier is aangebroken en geen andere zaken zijn aandacht nodig hebben.

 

Het is nog steeds prachtig weer. In het weekend liggen we voor anker vlak om de hoek bij het eilandje Kälvon. We liggen er helemaal alleen en dat geeft ons een heel luxe gevoel. Het water heeft een heerlijke temperatuur, dus we springen regelmatig het water in om even rond de boot te zwemmen. Alsof we in een luxe villa zitten met mooi uitzicht en een eigen zwembad 😊.
Toine doet wat klusjes, ik lees en maak een wandeling, en we kijken de Olympische spelen op de mooie nieuwe TV buiten. Een heerlijk dagje zo 👍😊.

 

Op zondag varen we op tijd terug omdat Carl in de middag komt om het U-frame buiten vast te lijmen. Dat scheelt een dag werk zodat we vanaf woensdag met onze vakantie kunnen starten.
Overigens is de lijn tussen werken en vakantie in onze situatie heel dun. We liggen ‘met ons huis’ in een omgeving waar je normaal alleen komt als je op vakantie bent, terwijl we aan het werk zijn. We gaan op vakantie ‘met ons huis’ in dezelfde omgeving waar de werkplek aanwezig is en zo gebruikt kan worden. Wij zien vooral de voordelen van zo’n dunne lijn. Het is wel belangrijk mentaal de lijn goed te kunnen trekken en daar zijn we allebei gelukkig wel goed in ☺️👌. Voor mij dan ook geen probleem om de eerste twee dagen van de vakantie, als de meiden er toch nog niet zijn, wat werk te doen dat daarom vraagt.

 

De laatste paar dagen bij Adams Boat Care is het een gezellige drukte. De Esther of Sweden (Zweedse HR62) laat hun boot hier achter voor een refit in de winter. We kenden elkaar al van instagram. Leuk om hen te ontmoeten en bij te kletsen over elkaars boten en reisplannen. We lenen de auto van Heinz (van de Zwitserse HR36 Anika) om nog twee keer uiteten te gaan in Henån als de U-frames gelijmd zitten en we niet makkelijk de boot in en uit kunnen. Op het laatste moment ontmoeten we Rutger en zijn gezin (HR46 Esperanza) even kort 😃.

Carl en Anna werken tot en met woensdagmiddag hard door om alles op tijd af te krijgen. Ook voor hen breekt nu de vakantie aan. Dank Carl en Anna voor de perfecte service, jullie creativiteit en vakkundigheid. We hebben genoten van het samen voor elkaar krijgen van deze uitdagende klus 👍😃😊👌. We zijn enorm blij met het mooie resultaat, zie hier voor het totale proces.

 

Gisteravond zijn we vertrokken vanuit Vindön om in een paar dagen naar Gothenburg te varen en daar zaterdagmiddag de meiden op te halen. De komende dagen is het wat wisselvalliger weer met regen, wind en onweer. Ach, we hebben de afgelopen 4,5 week al zo’n prachtig weer gehad! We kijken uit naar een gezellige periode ‘echte’ vakantie in deze mooie omgeving samen met de meiden 😊👍.