Refit SeaQuest laatste deel

Dit is het laatste deel van de refit in Zweden dit najaar. Na 12 weken verblijf in Zweden is er dan nu toch echt een einde aan gekomen. Het huis is uitgeruimd, de boot ingeruimd, klaar om terug naar Nederland te varen. Wat werken Carl en Anna de laatste week en tot het laatste moment vandaag hard om alles op tijd af te krijgen. Petje af! Heel fijn, want de komende dagen is het voor het eerst in twee weken tijd rustig weer zonder harde wind uit het zuid-westen. Een mooi weergat net groot genoeg om vanuit hier in één stuk naar Vlieland te varen 😃⛵️.

Het zijn twee intensieve weken met heel wat gebeurtenissen. Een terugblik op de afgelopen twee weken …

In het begin van de eerste week ronden we het biedingsproces op het huis goed af. Het is verkocht!!! Nog wel onder voorbehoud van bouwkundige keuring en financiering. Daar zijn we enorm blij mee 😊😃😊.

 

In deze eerste week is er weinig zichtbare voortgang op de boot. Behalve wat afwerking in de hut van Marinthe door Carl. En het aanleggen van elektriciteit in de achterhut en water toe- en afvoer voor de wasmachine door Christer. Maar schijn bedriegt want achter de schermen werkt Carl hard aan het op maat maken en verven van alle onderdelen voor de hut van Marinthe en de werkplek van Toine.

Het is mooi herfstweer waardoor ik doordeweeks wat korte wandelingen kan maken in de prachtige herfstkleuren als afwisseling van de werkdagen 😊. Die zijn nu op z’n mooist. In het weekend gaan we op zaterdag naar Marstrand. Wat een drukte daar op de veerboot het korte stukje naar de westkant van de stad; dat zijn we niet meer gewend. We bezoeken het fort met een mooi uitzicht over het stadje en de omgeving en strijken neer voor een lunch in het enige restaurantje dat er in dit naseizoen open is. Na de lunch maken we een pittige wandeling van ruim 2 uur door het bos en over rotsen met mooi uitzicht op de omgeving van Marstrand. Wederom een goede work-out, de vermoeiendste tot nu toe 💪. Op zondag blijft Toine binnen en maak ik nog een wandeling op het eiland voor ons huis voordat de storm en regen losbarst de dagen erna, en ook ons verblijf hier op z’n einde loopt.

 

De tweede en dus deze afgelopen week zit er een enorme zichtbare voortgang op de boot. Carl en Anna zijn elke avond en ook vandaag (zaterdag) tot het laatste moment aan het werk om alles af te krijgen. Op dinsdag brengt Rössy de bimini met de shades en Petterson de vloerbedekking en de bankjes, en maakt Kjell ‘s avonds de achterhut volledig af. Op woensdag is Carl volop bezig met de afronding in de hut van Marinthe en maakt Anna alles in de achterhut netjes en schoon. Op donderdag gaat de SeaQuest te water, monteert Toine de verwarming en het kompas van de autopilot, bereidt Carl de komst van de wasmachine voor en gaat Anna met haar ’toverkit’ rond om alle plekjes en oneffenheden weg te werken. Op vrijdag gaat de mast erop en wordt de wasmachine met een kraan de boot ingetakeld. Toine helpt met het monteren van alle mastdelen. Ondertussen is Anna druk bezig met het schoonmaken van de kajuit. Wij ruimen het huis op en brengen ‘s avonds al onze spullen naar de boot.

 

Op zaterdag (vandaag) begint Carl al vroeg met het schoonmaken van de buitenkant van de boot. Wij ruimen de laatste dingen op in het huis en sluiten het af. Wat hebben we hier een fijne tijd gehad. Het huis staat in ons geheugen gegrift want het lijkt erg op waar we in de toekomst na de periode op de boot in zouden willen wonen 😊😊. We brengen de huurauto terug naar het vliegveld van Gothenburg en rijden met de auto van Anna terug. Tot ver in de middag zijn Carl en Anna aan boord voor het leggen en vastmaken van de vloerbedekking en het monteren van de gasveren. Wij zetten de zeilen erop, Toine repareert het gasknopje en we ruimen de boot verder in. Als laatste maken we de oude matrassen op maat voor tijdelijk gebruik in de nieuwe bedden. De refit is klaar 😃😃🍾🍾🥂🥂😊😊. Wat een fantastisch resultaat. Klik HIER voor het hele verhaal met foto’s van begin tot einde.