Nazomer met ‘vrijheid’ in Bruinisse

De periode in Bruinisse na terugkomst van onze zomervakantie tot eind oktober vliegt voorbij. We zijn inmiddels geheel gewend om op de boot te wonen en zijn niet meer bezig met het verschil met in een huis wonen. Het gaat allemaal heel natuurlijk en we voelen ons daar heel goed bij 😊😊.

Aan boord hebben we immers alles wat we nodig hebben. Het bevalt ons wel, wat minimalistischer leven met minder spullen. Dat geeft meer tijd en ruimte voor andere dingen, zoals weekendjes uit en vakantie. Ook leven we meer buiten en wat dichterbij de natuur. En we krijgen meer mee van de diverse weersomstandigheden. Wassen van wasgoed dat niet in de droger mag doe ik alleen op zonnige dagen zodat de was buiten kan drogen 😉. Als het waait liggen we wat meer te schommelen in de box. Als het regent tikt het gezellig op het dak. Zodra het weer het maar even toe laat eten we buiten. Dat doen we veel vaker dan toen we nog in het huis woonden. Het geeft ons een gezonde kleur, zo krijgen we regelmatig te horen.

 

Toine gaat inmiddels zo’n 2-3 dagen per week naar kantoor en ik vanaf medio september 1-2 dagen. Die afwisseling is erg leuk. Gelukkig hoeven we niet elke dag de weg op, maar regelmatig collega’s f2f zien geeft ons allebei veel energie. Toine heeft weer regelmatig een avondsessie. Ergens in september is heel rustig weer, Toine heeft afspraken buiten de deur, en ik besluit om in m’n eentje de avond en nacht voor anker te gaan hier net buiten de jachthaven. Dat voelt heel stoer moet ik eerlijk zeggen ☺️! En het geeft een enorm gevoel van vrijheid 💪😃. Dat is ook de juiste term om het verschil tussen wonen in een huis en wonen op de boot in één begrip te omschrijven: “het geeft meer vrijheid”, in letterlijke en figuurlijke zin.

 

De weekenden zijn gezellig met de meiden, familie of vrienden. Begin september zijn we een weekendje in Utrecht met ons gezin en Sam om heerlijk Japans te eten. De dag erna gaan we bij Inge op bezoek met zoals altijd heerlijk eten van de Green Egg 👌. We slapen met z’n allen in een leuk hotelletje in Utrecht want terugrijden naar Bruinisse is geen doen.

 

We gaan eind september een zaterdag naar Maastricht om Marinthe’s 20e verjaardag te vieren! We eten taart op haar kamer en hebben een heerlijk dineetje met lekkere bijpassende wijnen in restaurant Rozemarijn (helaas ben ik vergeten foto’s te maken 🥲). Wij slapen in een hotel, want ook nu is terugrijden naar Bruinisse geen doen. Zeker omdat we zondag naar Nijmegen gaan voor de 85e verjaardag van Opa Wim. Gezellige familiemomenten mét hotelovernachtingen. Dat doen we nu we op de boot wonen wel makkelijker. Ook dat heeft zo z’n charme vinden we allebei 👍.

Dat zijn de momenten dat we Marinthe zien; met haar drukke schema lukt het haar niet om nog een keer naar Bruinisse te komen. Eline heeft wat meer tijd in de weekenden en komt regelmatig naar Bruinisse om mee te zeilen 😃.

 

We hebben half september een zeer gezellig weekend met 24 andere Hallberg Rassy boten van de Hallberg Rassy Connectie (HRC) in de Ossehoek met een heerlijke BBQ. Een heel geslaagd event 👌.

We gaan ook nog een weekendje de Oosterschelde op. We liggen op vrijdagavond alleen voor anker in de Schelpenhoek. Wel even lastig binnenvaren en zeker niet doen richting laag water! Zaterdag gaan we met de NoDoubt naar Zierikzee. Erg gezellig met heerlijk uiteten.

Eind september horen we dat we toch de winter kunnen doorbrengen aan de goede kant van de jachthaven in Dordrecht. Dat was even onzeker i.v.m. de renovatie van de monumentale toegangsbrug. We hebben daarom naar wat alternatieven gekeken, maar zijn erg blij dat we toch naar Dordrecht kunnen. Dat is voor ons duidelijk de beste optie ☺️.

 

Begin oktober gaan we met ons tweetjes een week naar Canada. We gaan op familiebezoek bij Teun en bezoeken twee nationale parken in de prachtige herfstkleuren. Wat hebben we een geluk met het weer 😎☺️. Echt een ‘kadootje’ ☺️. Na drie gezellige dagen bij Teun gaan we vijf dagen met een camper op pad. We maken stevige wandelingen van 10, 15 en 19 km in ruw terrein. Waarbij Toine ongetraind geheel niet onder doet voor mij, terwijl ik heel wat wandeluren heb gemaakt dit jaar 👍😎. Met zo’n camper de Canadese natuur in geeft ook een mooi gevoel van vrijheid. Maar je moet de camper niet vergelijken met onze boot. Zo’n camper is veel kleiner, minder degelijk en minder luxe. Prima voor op vakantie, maar niet om in te wonen ☺️.

De vrijdagen in de even weken ga ik weer lekker op pad om te wandelen. Met Mieke etappes van het Hertogenpad of alleen ergens in Zeeland. Ook ben ik door Mieke geïnspireerd om te gaan trainen voor de 5 km wedstrijd van de Warandeloop (eind november). In een paar weken opbouwen tot ruim een half uur hardlopen gaat tot nu toe erg goed.

 

In oktober gaan we twee weekenden zeilen op de Grevelingen met Eline erbij. Het eerste weekend ankeren we in de Hals en gaan we op zondag weer vroeg terug zodat Eline naar hockey kan.
Het afgelopen weekend liggen we samen met de NoDoubt en de Summertjes bij Ossehoek. We hebben prachtig weer met een heerlijke BBQ. Een mooie afsluiting van het zeilseizoen 👍👍. Tussen de weekenden door zijn we allebei wat dagen flink grieperig. Ik doe een zelftest en een test bij de GGD; negatief! Gewoon griep hebben kan dus ook nog. Gelukkig houdt het niet lang aan.

 

Komend weekend varen we naar Dordrecht. We hebben veel zin om daar weer een paar maanden te liggen. Het voelt als een soort ‘winterslaap’ wat zeilen betreft. Maar juist met meer mogelijkheden om lopend de stad in te gaan voor uiteten, winkelen, theater en/of bioscoop.

En zo is het eerste jaar wonend op de boot in Bruinisse voorbij gevlogen. Nu gezellig een paar maanden in Dordt. En daarna weer terug naar Bru … wonen in de rust en de natuur van Zeeland bevalt ons wel. We luisteren zelfs regelmatig naar Omroep Zeeland met mooie muziek en gezellige praat 😊😃.