Klaar voor een winterslaap

De SeaQuest is klaar voor een welverdiende ‘winterslaap’. Afgelopen weekend was het laatste zeiltochtje van het jaar. In het zonnetje in de jachthaven van Wemeldinge hebben we de zeilen eraf gehaald. Komende vrijdag varen we naar Brouwershaven en daar wordt de boot uit het water gehaald door Van Ast om een droog plaatsje te krijgen in hun hal. 

 

Het is mooi geweest, dat voelen we zelf ook. De SeaQuest is hard aan een schoonmaakbeurt toe; er hangt een hele verzameling aangroei aan de onderkant van de boot en ook de boegschroef doet het door aangroei nog maar op een deel van het vermogen. De giekneerhouder is sinds onze aankomst in Bretagne eraf gehaald en weg voor reparatie. Ook dat vaart minder fijn, zeker met ruime wind. 

Ondanks dit alles hebben we de afgelopen weken nog wat heerlijke zeilweekendjes gehad in het mooie Zeeland met veel gezelligheid. We krijgen regelmatig de vraag hoe het is om weer terug te zijn en of we alweer gewend zijn. Alle vier kunnen we die vragen volmondig beantwoorden met ‘ja, we vinden het helemaal prima om weer terug te zijn, we zitten volop in het leventje hier met werk, school, familie en vrienden, en waarderen alles wat we hier hebben enorm’. 

Natuurlijk kijken we ook terug op een fantastisch jaar. We halen regelmatig herinneringen op. Vooral het ‘precies een jaar geleden waren we / deden we …’ is een favoriet gespreksonderwerp. 

Deze site gaat samen met de SeaQuest nu in ‘winterslaap’. Tot volgend jaar!

 

Dit is de SeaQuest ‘at sunset’ naast de Nelson een paar dagen voor het eruit gaan.