Bezoek aan de HR werf in Ellös

Op vrijdag 21 februari brengen we een bezoek aan de HR werf samen met 37 andere HRC leden. Een fantastische ervaring om het productieproces en de bouw van ons merk boot van begin tot einde in het echt te kunnen zien met uitleg van Magnus Rassy zelf.

We starten in de vroege ochtend in Kungshamn waar ze de polyster hullen maken. We zien de mal waar onze boot uit is gemaakt op het buitenterrein liggen. Op dit moment zijn alleen de HR340, HR44 en HR57 in productie. We lopen ruim een uur rond op het terrein en door de diverse hallen waar ongeveer 8 medewerkers aan het werk zijn. 

 

Daarna rijden we in een uurtje naar Ellös op het eiland Orust. Door het mooie Zweedse landschap. Op de werf in Ellös vervolgt de werf het productieproces nadat de polyester buitenkanten per vrachtwagen daarnaar toe zijn gebracht. Het werk vindt plaats verdeeld in drie teams: electronica, hout&betimmering, overig. Dit deel van de werf hadden we al een keer eerder gezien, maar niet terwijl werknemers gewoon aan het werk zijn. We bekijken alle hallen en onderdelen van de werf. Heel indrukwekkend om te zien hoeveel handwerk en vakmanschap komt kijken bij de opbouw van een boot.

 

 

In de avond vervolgens een gezellig afsluitend diner op een mooie plek. En de volgende dag weer terug naar huis met het vliegtuig. Een zeer geslaagd uitje!