Een voorjaar vol met leuke activiteiten 😊

Dit voorjaar zit vol met leuke activiteiten 😊. Met als absolute hoogtepunt het ‘21-diner’ voor Eline afgelopen weekend. Terwijl de wereld vol gekkigheid zit is het leven ons zeer goed gezind. Dat is niet vanzelfsprekend en dat beseffen we maar al te goed, als we het nieuws lezen en minder leuke verhalen van vrienden en collega’s horen. ‘Pluk de dag en waardeer deze tijd van voorspoed’ is dan ook ons motto.

Het bootleven bevalt ons nog steeds prima. Zeker nu de dagen weer langer worden en we vaker buiten kunnen zijn met mooi weer. Ook het golfen op doordeweekse avonden hebben we weer opgepakt. Afgelopen week zijn we in een recordtempo de kant op geweest voor het verven van het onderwater schip (door Van Ast), het polijsten en waxen romp (door CCA) en het monteren van de nieuwe gori-prop schroef (Toine). Op dinsdagochtend eruit en op woendagsmiddag er weer in 😃.

De weekenden dat we op zaterdag geen afspraken hebben zoeken we op de Grevelingen een mooie ankerplaats op. Dat zijn heerlijke rustmomenten met ons tweetjes. Zoals ook nu weer in de Hals 😊. 

Een terugblik op al onze leuke activiteiten …. eind maart gaan we met Harrie en Anja een lang weekend naar Wenen. Met de nachttrein en dat is een erg leuke belevenis. We boffen enorm met het mooie zomerweer. Wat een mooie stad, vol met cultuur en rijkdom van adelijke families zoals de Habsburgers vanuit de Europese geschiedenis.

 

Begin april gaan we een weekend naar Maastricht en ontmoeten we de ouders van Sam. Een zeer geslaagde ontmoeting met een heerlijk diner in een prima setting in restaurant Normandy. Erg goed georganiseerd door Marinthe en Sam 👌👍.
Het weekend daarna gaan Marinthe en ik voor een lang weekend naar IJsland. Dit is nog een verlaat moeder-dochter eindexamentrip. Wat een overweldigde natuur en aardige mensen. We rijden met een huurauto door het zuid-westen van IJsland en overnachten op 4 verschillende plaatsen. Erg leuk dat we de drone mee konden nemen; in een korte tijd is Marinthe al aardig bedreven in de bediening ervan. Heel waardevol om zoveel tijd met Marinthe te hebben doorgebracht. Zeker omdat ze de tweede helft van dit jaar in Bangkok zit.
IJsland staat hoog op onze lijst van zeilbestemmingen; we hopen er met de SeaQuest naar toe te varen als start van ons vertrek in 2025 ☺️.


Het paasweekend brengen we gezellig, met Sam erbij, samen door
met de NoDoubt in Burghsluis. Het is heerlijk zeilweer en het diner in het Oliegeultje en de zelf gemaakte brunch van Hellofresh is heerlijk 😋. Op tweede paasdag rijden we naar Wijchen en Nijmegen om Joke en Wim te bezoeken.

 

Op Koningsdag fietsen we samen een rondje Grevelingen van 77 km. Gelukkig wel met een klein beetje ‘ondersteuning’ op een e-bike van Aqua Vitesse. Top fietsen 👍. Erg leuk om te doen, maar ook lekker vermoeiend 🥵. De meiden hebben een top dag in Maastricht met een meet-and-greet met André Rieu en bezoek van Alex, Maxima en dochters.

 

Ondertussen zoeken we samen met de meiden een keuken, badkamer en tegels uit voor ons appartementje en tekenen ook het officiële koopcontract. De bouw zal vlak na de zomervakantie starten. In deze periode van ‘ont-spullen’ voelt dit wel als een tegendraadse beweging. Maar het voelt ook heel goed als basis voor ons gezin voor de komende jaren.

Ook rond ik samen met Mieke het Hertogenpad in Roermond af en starten we met de eerste twee etappes van het Pelgrimspad van Maastricht naar Amsterdam. Heerlijke wandeldagen zijn dit altijd 😊. De tweede dag gezellig met de mannen erbij. Dat is ook voor herhaling vatbaar 😃.

 

En dan afgelopen weekend als hoogtepunt het verlate 21-diner van Eline in Bruinisse (ze is al ruim 22 😉). Wat een bijzondere happening met mooie warme woorden en een heerlijk diner bij Sailors Inn in een nautische setting. We hebben wel even zitten puzzelen hoe we dit kunnen aanpakken zonder de ruimte van een huis. Heel fijn dat Iris en Marco ons wilden helpen met een fantastisch diner, startend op het terras met de boot er naast en het diner zelf in de mooie bovenruimte met uitzicht op de Grevelingen 👍😃😊.

 

Eline slaapt met 8 vriendinnen op de boot, Marinthe, Sam en Jonas in zo’n gezellig drijvend huisje van Aqua Vitesse, en Toine en ik in een hotel in Bru. Heel erg geslaagd! It couldn’t have been better. Wat zijn we trots op onze dochters en blij met hun beide vriendjes ☺️☺️.