Nova Scotia – ankerbaai Arichat

We liggen 4 dagen in de mooie ankerbaai van Arichat in het noord-oostelijk deel van Nova Scotia. Het is een beschutte baai voor alle windrichtingen en dat hebben we ook wel nodig tijdens de dag/nacht dat er een flink front voorbij komt. We liggen er helemaal alleen met veel natuur om ons heen en een dorpje op afstand. We blijven hier liggen omdat dit een prima beschutte plek is voor dat frontje. En ook omdat we hebben gezien dat er vanaf morgen een goed weervenster is om naar de Azoren te varen. Daarom is er geen reden om verder te trekken en besluiten we hier te wachten totdat het frontje voorbij is en we kunnen vertrekken naar de Azoren.

 

De eerste twee dagen is het heel rustig weer en gebruiken we de bijboot om het dorpje te bezoeken en de baai te verkennen. Er is geen wifi toegang vanaf de boot tot teleurstelling van Marinthe 😢, maar gelukkig niet lang getreurd. De zon schijnt volop en uit de wind onder de kuip is het heerlijk zitten. De laatste twee dagen brengen we door op de boot wat verder in de baai weg van het dorpje met de bijboot al opgeborgen in de bakskist en vooral binnen vanwege de kou. Zo lijkt het net alsof we al ‘vertrokken’ zijn en de tocht naar de Azoren 11 dagen is in plaats van rond de 9 dagen 😉. We vermaken ons prima, overdag met elk ons eigen ding. Toine zoals altijd met klussen en ik met schoonmaken, lezen en bijwerken website HRC. De meiden met lezen, tekenen, kruiswoordpuzzels en wat schoolwerk. De avonden zijn gezellige familiemomenten tijdens het avondeten, samen luisteren naar muziek en film kijken. 

 

De avond/nacht/ochtend dat het frontje overtrekt is er veel wind en liggen we flink achter ons anker te zwieren. Maar de SeaQuest geeft geen krimp en blijft zonder problemen netjes liggen. De kleine vuurtoren met het rode licht is een vertrouwd aanzicht.

Morgen vertrekken we dus richting de Azoren. Het weer ziet er prima uit. Goede wind en geen vervelende frontjes op de route, in ieder geval volgens de forecast 😉

We zullen tijdens de oversteek elke dag een kort berichtje plaatsen.