Canada here we are …

Toine is in Canada aangekomen en heeft na een hectische week de SeaQuest gistermiddag goed aan de PYD crew kunnen overdragen. De meiden en ik hebben een relaxed weekje gezellig met de Canadese familie achter de rug. We zijn blij weer als familie bij elkaar te zijn!

De foto hiernaast maakte Toine gisteren tijdens het eerste stukje varen nadat de SeaQuest vijf weken op de kant heeft gestaan en nu weer geheel vaarklaar is. Een mooi emotioneel momentje!

We maken de week dus los van elkaar door, maar hebben veel contact vooral om te volgen hoe het Toine en de boot vergaat. Toine leeft van dag tot dag en is elke dag van vroeg tot laat druk bezig. De eerste dagen met het afronden van het werk en het netjes achterlaten van het huis. De dagen erna vooral met de boot. Alles gaat gelukkig goed, maar wel allemaal net op het nippertje. Vooral donderdag is een hectische dag. Tot laat in de avond zijn ze nog bezig om de boot vaarklaar te maken (mast erop, zeilen erop, electriciteisaansluitingen, voorhut afwerken) en Toine helpt volop mee. Op vrijdag de testtocht van Bruinisse naar Breskens. Yes, alles doet het! Om 16 uur komt de PYD schipper met zijn maat aan boord voor de overdracht. Hij is zeer tevreden over de status van de boot en maakt zich alleen wat zorgen over de hoeveelheid water als hij ziet dat we geen watermaker hebben. Met 4 man oceaan oversteken met 1000 liter water is op zich prima te doen, ware het niet dat de toiletten met zoet water spoelen. Maar ook dat gaan ze fixen, emmers voldoende aan boord ;-).
Nu loslaten en de verantwoordelijkheid voor de boot overdragen aan de schipper. Dat voelt best raar. Maar de schipper is zeer ervaren en heeft al 31 ‘oceans crossings’ gemaakt, dus dat komt vast wel goed. Op het moment van schrijven zien we op Marine Traffic dat ze al in de buurt van Calais zijn.

Met hulp van Madeleine (top!) komt Toine terug in Bruinisse en met hulp van Jeske (ook top!) op het station in Breda om met de trein naar Schiphol te gaan. Na een kort nachtje slapen en acht uur vliegen met Air Transat nu dus ook in Canada bij Teun. Het afschakelen en relaxen kan beginnen!

 

Mira en de meiden brengen de eerste drie dagen heel relaxed door bij Teun, met lezen, gezellig kletsen, wat wandelen en spelletjes doen (zoals pokeren, dat hebben we jaren geleden van Teun geleerd!). En natuurlijk de ‘famous diner on Sunday night at Helen and John’s’. Met een fantastische zelf gerookte zalm op de BBQ.

Op woensdag bezoeken we de Niagara Falls, wat een mooi natuurgeweld is dat! Aansluitend gaan we bij Jackie en Jack in Burlington langs om te zwemmen. Gevolgd door diner bij Teun met vier van zijn kids erbij, alleen Jim niet. Een gezellige boel!

 

Donderdag en vrijdag is ‘girl’s time at the cottage of Helen and John in Sauble Beach’. Met Jackie, Helen, Heidi (dochter van Helen) en wij met ons drietjes. Twee uur rijden van Waterloo, gelegen aan Lake Huron. Een prachtige plek in een mooie natuur, dat geeft een echt vakantiegevoel. Net zoals wij veel weekendjes op de boot doorbrengen doen zij dat ‘in the cottage’. We maken leuke wandelingen, eten lekkere Canadese lunches, zitten op het strand en de meiden zwemmen zelfs in het meer. De hele zomer is het in Canada al niet zo warm. Ook nu is het zeker 10 graden kouder dan normaal in deze tijd van het jaar, maar dat mag de pret niet drukken. We praten de hele tijd Engels en ook met elkaar. Ergens dit jaar zal deze blog wel een keer in het Engels overgaan vrees ik want dan ga je ook in het Engels denken. De meiden vermaken zich goed en voelen zich erg op hun gemak. De twee avonden gebruiken we de BBQ en ik ben aangewezen als BBQ’er nu de mannen er niet zijn. Beide avonden kijken we een film. Leuke gezellige dagen!

Vandaag haal ik Toine op bij het vliegveld en de meiden blijven in ’the cottage’. Vandaag zijn ook Jack, Jim en John daar aangekomen. Het is een lang weekend (‘Labourday weekend’) dat markeert het einde van de vakantie en het begin van het schooljaar. Wij nu gezellig bij Teun en morgen ook een dagje naar de cottage. Volgende week dinsdag vliegen we naar Halifax.