Van allerlei dingen uitzoeken naar gewoon hier leven 😉

Na drie weken Florida raken we weer wat verder gesettled. Alle dingen waar we ons sinds het maken van het USA plan de afgelopen maanden wel eens wat zorgen over maken vallen allemaal netjes op z’n plaats en pakken goed uit. Mira maakte zich vooral zorgen of we voor de meiden een leuke school kunnen vinden. Toine maakte zich af en toe zorgen of ik (Mira) wel voldoende te doen zal hebben. Al die onzekerheden spelen na drie weken hier zijn niet meer. Van allerlei dingen uitzoeken en regelen stappen we zo langzamerhand over naar het gewoon hier wonen en leven en dat is een heerlijk gevoel.

Eline komt haar eerste week op school goed door. Elke dag heeft ze leuke verhalen over van alles wat ze meemaakt. Ze maakt haar eerste toetsen voor de vakken US history en American Government. Alleen het vak Advanched Statistics bevalt niet en dat ruilen we in voor een wiskunde vak dat meer aansluit op de Nederlandse VWO stof. De contacten met andere leerlingen lopen goed en bouwt ze verder uit. Ze wil graag een sport doen en het is even zoeken wat dat kan zijn. De komende weken gaat ze twee sporten uitproberen … lacross en zwemmen. Over drie weken moet ze een keuze maken. Alleen voor de try-out van lacross moeten we al een heel pakket formulieren invullen en ondertekenen. We raken er al aardig bedreven in en makkelijk nu we weten dat buurvrouw Lisa kan ‘notarizen’ (met een stempeltje en controleren ID’s en garanderen dat degene die de handtekeningen zet daadwerkelijk die persoon is). Dat hadden we ook al nodig bij het inschrijven bij de school en toen zijn we even opzoek geweest en hebben het toen uiteindelijk via een UPS-store kunnen regelen.

Marinthe komt haar tweede week bij de tennisschool goed door. Ze raakt goed gewend aan het ritme en vindt het erg leuk om zoveel te tennissen. Er is de hele week een ITF toernooi bij de tennischool met mooie wedstrijden waar Mira vooral in het begin van de week er een paar van ziet. Er zijn moeders die elke ochtend en middag op de tennisschool zijn als hun dochter er ook is. Even kijken is heel leuk, maar de hele dag daar zijn ben ik toch echt niet van plan. En ik denk ook niet goed voor moeder én dochter om zo dicht op elkaar te zitten. Marinthe kijkt uit naar het kunnen starten met school in de vrije uurtjes in de middag als de rest ook met school bezig is. Morgen start ze met de Wereldschool. Helaas krijgt ze op vrijdagmiddag wat last van haar knie, toch wel wat overbelast vermoeden we. En dat is eigenlijk niet zo raar als je ziet wat ze de afgelopen twee weken aan sport heeft gedaan. Goed rusten dit weekend en koelen met ijs en hopen dat ze komende week weer kan trainen, misschien even iets minder intensief.

 

Toine is tot en met donderdagmorgen een paar dagen in Nederland met een druk programma. Het ophalen van de bootpapieren en de boeken van de Wereldschool is goed gelukt. Verder zit zijn week vol met zakelijke afspraken en de laatste avond gezellig eten bij de Indian Summer. De hele reislogistiek verloopt goed. Met de Tri Rail vanuit hier naar Miami en terug gaat erg goed. Veel beter dan met de auto brengen en halen in het drukke verkeer hier. Het vliegen met een tussenstop in Madrid loopt ook goed. Als hij maandagavond aan een zakelijk diner zit heeft hij er al zes verschillende vervoersmiddelen op zitten. De trein naar Miami, het vliegtuig naar Madrid, nog een vliegtuig naar Adam, de trein naar Tilburg, de taxi naar huis en met de eigen auto naar Utrecht. Hij is even kort in ons huis, maandagmiddag om de auto en wat spullen te halen en woensdagmiddag om de auto weer terug te brengen. Helaas geen tijd om Erik en Jeske even te zien. Voor Toine is het een rare mengeling van ervaringen nu het precies andersom is dat hij voor een zakelijke reis in Nederland is in plaats van het buitenland terwijl wij er niet zijn.

Voor Mira is het heel goed om te ervaren hoe het is om hier zonder Toine te zijn. Dat zal de komende periode wel vaker voor gaan komen. In het begin is dat echt wel even wennen. Welke dingen kan ik gaan doen terwijl de meiden op school zitten en Toine aan het werk is? Ik haal informatie op bij verschillende sportscholen en taalinstituten voor het leren van advanched engels of misschien wel spaans. Uiteindelijk kom ik uit bij een leuke kleinschalige sportschool met veel verschillende groepslessen in kleine groepen waaronder ook hardlopen buiten en trainen voor een snellere 5 km wedstrijd. Daarnaast ga ik me opgeven voor drie maanden serieuze engelse les op advanched level, in een groep waarin de nadruk ligt op veel spreken met elkaar. Twee dingen (veel sporten en een taal leren) die ik echt leuk vind om te doen en waar vast wel wat sociale contacten uit gaan komen. Daarnaast ben ik begonnen als webmaster van de Hallberg Rassy Connectie vereniging in oprichting. Daar ga ik de website voor maken in WordPress. Erg leuk om daar de komende periode tijd in te stoppen, zeker ook met de goede hulp van collega Ralph 👍. En ik sluit niet uit dat ik daarna deze site ook om ga bouwen in WordPress. Daar kun je toch wel wat meer mee dan met Blogger. Zo verwacht ik de komende periode prima bezig te kunnen zijn met het daarnaast gezellig brengen en halen van de meiden. Dat zijn deze week ook leuke familiemomentjes als we bijkletsen in de auto.

We zijn alle drie heel blij als Toine donderdagavond weer terug is. Vol met verhalen uit Nederland en wij met verhalen van hier. Op vrijdag kopen we een tweede bureau voor de computers en bouwen we een deel van de huiskamer om tot werkkamer. Een heerlijke plek met uitzicht op de boot waar we goed met ons tweeën kunnen zitten. En waar Eline ook haar huiswerk kan maken.

 

Op zaterdag maken we ons eerste korte tochtje met de boot. Toine geeft eerst de motor een goede beurt, dat is hard nodig. Het waait vrij hard, dus we gaan niet naar zee. Maar we varen rondom hoogwater even de ICW op en neer naar de Hillsboro Inlet, een therapeutisch tochtje met een goed werkende motor en koppeling 😉. Het aanleggen bij ons huis gaat dan ook ontzettend veel makkelijker met een werkende achteruit en de lijnen al op lengte. We denken dat we wat diepgang betreft 2 uur voor en na hoog water ons kanaaltje uitkunnen naar de ICW toe. Over twee weken is het Thanksgiving weekend en dan hebben we het plan om 4 dagen met de boot op pad te gaan. Op zaterdagavond gaan we gezellig en lekker uiteten bij de ‘Outback’ … een Australisch steakhouse.

Op zondagmorgen gaat Eline met een groepje kids van school naar het strand voor een uurtje ‘beach cleaning’. Om te kunnen slagen heeft ze 20 credits nodig voor ‘community service’ en met deze cleaning actie heeft ze al 4 punten te pakken. Daarna zwemmen ze nog een uurtje. Zondagmiddag zijn we uitgenodigd door Lisa (de buren) om football te komen kijken. En het is ook de bedoeling dat we blijven eten met een ‘early diner’ (16.00 uur). Het is een hele gezellige middag, met wat glaasjes wijn, heerlijk eten en leuke gesprekken. Haar man (Steve) is niet thuis, maar de zonen (Jake en Hunter) wel en ook haar moeder is er.

Het is volop genieten hier in het mooie weer en we zijn blij dat we nog een hele periode voor ons hebben. Op naar een volgende week! De foto bovenaan dit bericht heeft Toine vanuit de mast genomen.