Meer en minder sporten

Deze week staat veel in het teken van meer en minder sporten en de juiste balans vinden. Vooral bij Marinthe is het zoeken naar een goede balans nu ze last heeft van haar knie. We brengen op advies van de fysio de trainingsintensiteit terug naar 1 uur tennis en een half uurtje fitness per dag. Bij Eline gaat het juist de andere kant op. Ze sport voor het eerst elke dag waarvan drie keer een uur behoorlijk pittig zwemmen met het zwemteam van Deerfield Beach en twee keer een rustige conditietraining met het lacross team op school. Mira gaat drie keer naar de ‘lunchcrunch’ van haar nieuwe fitnessclub en ik voel spieren die ik nog nooit heb gevoeld. Maar dat voelt juist wel goed!😂

Met Marinthe gaan we maandagochtend naar Dr Gelb als ze haar knie nog steeds voelt na een weekend rust. We willen graag van een specialist weten wat ze heeft en hoe nu verder te gaan met trainen. Hier in Amerika kom je dan meteen bij een arts uit voordat je naar een fysio kan. Dat gaat eigenlijk heel efficient en professioneel. Tenminste als je eerst vier papieren ingevuld hebt met informatie en vele handtekeningen waaruit ook blijkt hoe je betaalt. We zijn snel aan de beurt en dan maken ze eerst 4 X-ray foto’s. Daarna volgt een diagnose door een assistent arts en vervolgens de eind diagnose door de specialist zelf, met ruim de tijd voor uitleg. En dat allemaal in een half uur tijd met tevens twee gemaakte afspraken bij de aan de specialist verbonden fysio; daar zou je in Nederland dagen of misschien wel weken over doen. En niet eens duur. Wat is er aan de hand? Haar rechter kniepees heeft het te zwaar omdat haar rechter bovenbeenspieren niet sterk genoeg zijn tov haar linker bovenbeenspieren. Een soort onbalans in het lichaam, veroorzaakt door veel tennissen. De oplossing is het versterken van de rechter bovenbeenspieren en drie keer per dag 15 min koelen met ijs. De afspraak met de fysio is de volgende ochtend en dan leert ze welke oefeningen ze kan doen. Het gaat al iets beter, maar we zijn er nog zeker niet. Morgen hebben we de tweede afspraak met de fysio. Ze start ook met de lessen natuurkunde en scheikunde van de Wereldschool, elke schooldag netjes volgens een planning. Dat gaat prima, zeker met de gestructureerde aanpak die ze vanuit de Wereldschool bieden.

 

Eline heeft een drukke week op school met huiswerk en wat toetsen. Ze pakt het op haar wijze goed en degelijk aan met het doel te slagen. Dat gaat vast wel lukken want de eerste toetsresultaten zijn prima. Daarnaast zijn de vakken wiskunde en scheikunde mooie herhalingen van 5 VWO en leert ze nieuwe dingen bij de andere vakken. Ze doet nog elke dag nieuwe contacten op en krijgt veel aandacht van zowel jongens als meiden. We dachten eerst dat het misschien moeilijker zou zijn om gedurende het jaar in te stromen, maar dat lijkt juist niet zo te zijn. Het lekker sporten bevalt haar goed en zowel bij zwemmen als lacross zitten leuke meiden van haar leeftijd. Komende week heeft ze een weekje vakantie (Thanksgiving).

Toine gaat op maandag naar de customs in Fort Lauderdale met de originele bootpapieren en krijgt na twee uur wachten en overleggen een cruising permit voor een jaar! Super, dus ook met de boot kunnen we nu verder dan alleen in onze eigen county (Broward County). Op de terugweg haalt hij de echte license plate voor de auto op. Tot nu toe zat er een tijdelijke papieren versie op. En hij ervaart hoe het auto wassen hier gaat … in 10 min tijd zijn er 8 verschillende mensen met de auto bezig (voorwassen, wassen, drogen en stofzuigen) en dat voor 10 euro. Kennelijk is er hier toch meer goedkope arbeid. Dat zie je ook in de supermarkten, daar staat bij elke kassa iemand die je boodschappen inpakt. Je moet alleen wel erg je best doen om je eigen boodschappentassen te gebruiken in plaats van allemaal kleine plastic tasjes te krijgen. De klantvriendelijkheid is hier top. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren 👌. Maar het afschaffen van plastic tassen in de winkel is nog heel ver weg. Verder is Toine overdag veel aan het werk in ons eigen kantoor thuis. En daarnaast zijn er zoals altijd de nodige klussen op de boot. Op de één of andere manier is die lijst nooit leeg 😉.

Mira gaat veel met Marinthe mee en sport elke dag (drie keer fitness en een keer zelf hardlopen). Daarna meestal een heerlijk moment van de dag … lunchen buiten op het terras. Vervolgens wat computerwerk, nu vooral voor de nieuwe website van de Hallberg-Rassy Connectie in oprichting. De engelse les begint 27 november.

Vrijdagochtend komen Jack en Jackie vroeg aan vanuit het koude Canada voor een weekje Florida. Leuk en gezellig om elkaar weer te zien. En dat gaat ook heel makkelijk en vanzelf. Zij slapen en verblijven op hun boot en wij gewoon in het huis. En we gebruiken samen het terras en het zwembad. Op vrijdagavond gaan we met hun naar happy hour van de plaatselijke kroeg aan het water (George Cove) en eten daarna daar ook. Wij kruipen allemaal op tijd ons bed in als Eline nog met een groepje meiden van school iets gaat doen. Ze wordt opgehaald en kan blijven slapen bij Martha. Uiteindelijk hangen ze met 5 meiden vooral buiten rond op een bankje in de wijk waar Martha woont en kletsen gezellig. Enige minpuntje voor Eline is dat ze allemaal roken. Maar ze heeft toch een leuke avond.

 

In het weekend is het heerlijk weer en zijn we veel buiten. De afgelopen week was het wat kouder met meer wind en af en toe regen, niet echt lekker om lang buiten te zitten, maar nu wel. Jack is ook altijd bezig op en rondom zijn boot … we noemen het al ‘boatyard Jack & Toine’ en zo helpen ze ook regelmatig elkaar. Jackie, de meiden en ik hangen in en rondom zwembad en kletsen gezellig. ’s Avonds borrelen en eten we samen. J&J zorgen zaterdag voor het eten (turkey, mashed potatoes and salad) en wij zondag (BBQ beef, eigen gemaakte frietjes en spruitjes). Zondagmorgen maken Jackie en ik een wandeling van een uurtje naar het strand. Daarna gaan J&J met Toine naar een motorboot kijken. Jack wil zijn zeilboot verkopen en inruilen voor een motorboot. De meiden gaan de hele middag met de buren mee op hun motorboot met waterscooter erbij naar Lake Boca Raton. Ze liggen daar dan met vele andere boten voor anker, zwemmen en zitten op de waterscooter met muziek erbij. Dolle boel.

Tussen alle bedrijven door maken de meiden ook nog twee testen voor het kunnen krijgen van hun ‘learners permit’ voor autorijden. Met zo’n permit mag je vanaf je 15e auto rijden met iemand naast je van 21 jaar of ouder en alleen overdag, zonder eerst les te hoeven nemen. Als eerste stap om uiteindelijk je rijbewijs te halen. De eerste test is een 4 uur durende test over de gevolgen van drugs en alcohol in het verkeer. Met verplicht filmpjes kijken over een dodelijk ongeluk. De tweede test is een redelijke makkelijke test over de verkeersregels en -borden. Ze zijn allebei geslaagd voor beide testen en als het goed is kunnen we hiermee morgenmiddag het ‘learners permit’ ophalen.

Voor Eline een mooie kans om weer wat te rijden totdat ze volgend jaar 11 januari zelf mag rijden zonder ons als ze 18 is. Dan is haar Nederlandse rijbewijs hier gewoon geldig. Voor Marinthe een mooie kans om het te leren met ons ernaast waardoor ze het wellicht in Nederland makkelijker krijgt. Hier het rijbewijs halen gaat niet, want je moet minimaal een jaar rijden met zo’n permit.
Wel ongelooflijk dat je meteen mag rijden zonder les te hoeven nemen. Niet te vergelijken met Nederland. Vandaar dat ze hier af en toe zo slecht rijden 😉. Richtingaanwijzers gebruiken ze bijvoorbeeld bijna niet. En bij degene die dat wel gebruiken vallen de lichten niet op doordat ze dezelfde kleur als de andere lichten zelf hebben. Door alle stop signs zijn de verkeersregels hier wel wat makkelijker. Eerst maar eens afwachten of dat morgen gaat lukken. We zijn toch weer een apart geval met een visitors visum en zonder social security number. Maar het zou goed moeten gaan. Wordt vervolgd!