Terug in het schoolritme

We zijn terug in het schoolritme nu Marinthe de volle week in het programma van de tennisschool meedraait en Eline sinds woensdag op Boca Raton High School zit. Elke dag staat de wekker om 7.00 uur en stappen we om 8.00 uur in de auto. Eline is elke dag om 15.20 uur klaar en Marinthe om 17.00 uur. Het einde van deze eerste schoolweek op vrijdagavond vinden we voor het eerst een echt goed champagne moment 🥂🥂 !!! Zeker nu we weten dat Eline op een leuke school zit met drie goede eerste dagen en Marinthe na de eerste evaluatieweek bij de tennisschool is toegelaten.

Bijna niemand gaat hier met de fiets naar school. Je gaat of met de schoolbus, of je wordt gebracht/gehaald, of je rijdt zelf met eigen auto. In ons geval is dat voorlopig brengen en halen door Toine en/of Mira. We rijden in een kleine 20 minuten naar de school van Eline (die begint om 8.30 uur) en vervolgens nog eens een kleine 20 minuten verder naar de tennisschool van Marinthe (die begint om 9.00 uur). Prima timing dus. Zolang Eline nog geen sport doet na school is ze om 15.20 uur uit. Dan halen we eerst haar op en rijden daarna weer terug naar de tennisschool om Marinthe op te halen. De directe route van huis naar de tennisschool is 25 minuten. Voor Amerikaanse begrippen is dit heel goed te doen en dat vinden wij ook!

 

Eline gaat heel positief en met een open mind naar school. Heel knap hoe ze dat doet zonder iemand te kennen. Ze legt daardoor de eerste dagen al aardig wat contacten, dus dat gaat wel goed komen met haar! Amerikanen staan ook wel wat meer open voor nieuwelingen dan we in Nederland gewend zijn. Zeker het eerste contact gaat hier heel makkelijk.
We stellen samen met de school een vakkenpakket samen die haar in staat stelt om aan het einde van het jaar een High School diploma te krijgen. Ze krijgt credits voor de laatste drie schooljaren in Nederland en op basis daarvan bepalen ze welke vakken ze nog mist.

Ze volgt elke dag de volgende 7 vakken:

  1. Englisch – general paper
  2. Classical/Think Skills
  3. Advanced Chemistry
  4. US History
  5. Economics/American Government Honors
  6. Photography
  7. Advanced Math Statistics

Dat High School diploma is wel van wat minder niveau dan het VWO diploma, maar dat geeft niet en het staat vast goed op haar CV zonder dat het haar heel veel moeite kost. De twee meest lastige vakken zijn US History en Economics/American Government, maar dat is ook logisch omdat ze die in Nederland niet in haar pakket heeft.

Ook Marinthe gaat heel positief en met een open mind naar de tennisschool. Ze volgt een week lang het volledige programma en dat is best pittig. Opeens van twee maanden nauwelijks sporten naar vijf uur sporten per dag. Ze vindt het erg leuk en komt de week heel goed door. We hebben vrijdagochtend een evaluatiegesprek met positief nieuws. ‘Ze is atletisch, met de goede mentaliteit, goed te coachen en heeft een prima techniek’. Ook past ze goed in de groep met flink wat meiden van haar leeftijd. Dus ze kan blijven. Super, daar zijn we heel blij mee!

Ze volgt elke dag het volgende programma:
9.00 – warming up
9.15 – groepsles met 2, 3 of 4 meiden op een baan met allerlei slagen oefenen
10.15 – individuele les met eigen coach
11.15 – fitness
12.00 – lunch
12.30 – school – Marinthe gaat dan twee 5 VWO vakken van de Wereldschool doen
14.45 – warming up
15.00 – 17.00 – wedstrijdjes spelen, meestal een enkel en soms een dubbel

Het is een hele fijne tennisschool. Er hangt een prettige familiaire sfeer en er is veel aandacht voor leuk en sociaal met elkaar omgaan. Ook naast het tennis in het weekend, met avondjes film etc. Niet goedkoop, maar wel een unieke kans om te kijken hoe leuk ze het vindt om zoveel te tennissen en welk niveau ze daarmee kan behalen.

 

Ja, en wat doen wij de hele dag nu de meiden onder de pannen zijn? Dat gaan we de komende periode wel ervaren. We zijn de eerste helft van de week nog druk bezig om alles voor de school van Eline rond te krijgen. We zijn sowieso tijd kwijt met brengen en halen. Daarnaast is het erg leuk om wat langer op de tennisschool te blijven na het brengen of wat eerder te komen bij het ophalen. Er is veel mooi tennis te zien, dat doen meerdere ouders (meestal moeders), en dat brengt leuke contacten met zich mee. Volgende week is er een ITF (internationaal jeugd) toernooi en dan is het helemaal leuk om wat meer uurtjes daar door te brengen. Je kunt vanaf het grote balkon op de eerste verdieping goed kijken.

Toine werkt regelmatig vanuit zijn eigen bedrijf en is bezig met het plannen en voorbereiden van opdrachten die de komende periode gaan spelen. Daarnaast klust hij op de boot. Dat is zijn grote hobby en nu heel makkelijk uit te voeren zonder ruim een uur heen en terug naar Zeeland te hoeven rijden. Hij legt alle lijnen goed met een vaste lengte zodat we makkelijk met de boot weg kunnen. Ook maakt hij alle bakskisten schoon en spoelt hij de zeilen met zoetwater af. En nu op zondag flink wat andere klussen zoals smeren giek, vastzetten neerhouder, vervangen masthead light en deck light, etc. Het voelt zo’n luxe met de boot in de achtertuin. Gaan varen is er nog niet van gekomen, maar dat gaat vast wel lukken ergens de komende weekenden.

Mira gaat drie keer in de week hardlopen om te trainen voor de 5 km wedstrijd van zondagochtend. En wat is het heerlijk om na het lopen in het zwembad te duiken. Goed voor het herstel van de spieren. Daarnaast gaat er natuurlijk de nodige tijd zitten in schoonmaken, wassen, boodschappen doen en koken. Ook hier maak ik gebruik van Hello Fresh, maar door op internet op de Amerikaanse site recepten uit te zoeken en zelf de ingrediënten te kopen. Zo hebben we al een paar keer heerlijk gegeten. Daarnaast heb ik flink wat dingen op de computer te doen en zo kom ik de dagen voorlopig prima door.

Regelmatig zitten we ook ’s avonds nog lekker buiten. Dat zijn ook de momenten dat we de buren spreken. Oscar en Maggy zitten ook vaak buiten met een glas wijn en leuke muziek op. Precies onze smaak, dus daar genieten we heerlijk van mee. Steve en Lisa hebben een overdekte TV ruimte buiten en die zijn blij dat hun zwembad eindelijk af is en dat laten ze aan ons zien.

Op dinsdag is het Halloween. Veel huizen zijn versierd en in in de avond lopen er veel kinderen rond voor het ophalen van snoep (Trick or Treat). Ook zitten er veel volwassenen buiten op straat de kinderen op te wachten. Wij zijn helemaal moe van het regelen van de school voor Eline en houden het bij het uitdelen van snoep als kinderen aanbellen. Er komen zo’n 10 groepjes kids langs. Eline gaat met de buren mee naar de home-coming football game van buurjongen Hunter. Daarna wordt ze mee uiteten genomen.

Zaterdag gaan we naar de jaarlijkse boatshow in Fort Lauderdale. De grootste van de wereld maar wel alleen voor motorboten. Leuk om even rond te kijken en met de watertaxi rond te varen. Wat een enorme grote boten en wat een rijkdom. Overigens ook de huizen aan de waterkant zijn enorm groot en van de ‘rijken der aarde’. Marinthe is heel erg moe van de hele week tennissen, het is druk en het is heel warm, dus we houden het snel voor gezien en gaan lekker naar huis op ons eigen terras aan het water, zwemmen en borrelen.

 

Vanmorgen staan we heel vroeg (5.15 uur) op voor de hardloopwedstrijd. Die begint om 6.35 uur in Spanish River Park in Boca Raton. De klok is vannacht een uur naar achteren gezet, dus eigenlijk is het een uurtje later 😉. Eline en Mira doen allebei mee met de 5 km en dat gaat met zo weinig traning bovenverwachting goed. Eline doet er 29 minuten over en wordt eerste in haar leeftijdscategorie. Mira loopt er 33 minuten over en wordt derde in haar leeftijdscategorie. Heel erg leuk om te doen en dat smaakt naar meer. De rest van de dag rommelen we thuis wat aan. We kopen schoolspullen voor Eline en verder hangen we veel in en rondom het zwembad.

Vooraf hadden we een bepaald beeld hoe het is om hier te wonen, in Florida en in dit huis. Na twee weken vinden we alle vier dat de werkelijkheid ons beeld overtreft. Het is echt fantastisch wonen hier met het heerlijk warme weer en de boot in de achtertuin. Nogmaals dank Teun, Jack en Jackie voor de tip!

Vanavond gaat Toine met de trein naar Miami en vliegt van daaruit via Madrid voor een paar dagen naar Nederland. Wij gaan hier met ons drietjes een nieuwe week beleven!