Pasen 2009

Het is een heerlijk zonnig paasweekend. Perfect als eerste zeilweekend van het seizoen. Oma gaat het hele weekend mee. Op Goede Vrijdag doen we het lekker rustig aan. We varen het korte stukje naar Mosselbank en maken daar de boot vaarklaar. De zeilen erop en schoonmaken. Nadat we de volgende ochtend de autopilot hebben gecalibreerd kunnen we op weg.
We varen naar Willemstad, door de sluis van Bruinisse, daarna de Krammersluis en als laatste de Volkeraksluis. Zo komen we precies op tijd aan om Maaike en Peter en hun twee dochters te ontvangen. We varen naar een leuke ankerplek en gaan daar barbecuen. De meiden vermaken zich prima, oa met roeien in het bijbootje.

 

Op 1e Paasdag maken we eerst een mooie wandeling over de wallen van Willemstad. Daarna komen Inge en Mark met kids. Met z’n tienen op de boot past prima. We maken een mooie zeiltocht rondom Tiengemeenten op het Haringvliet. ’s Avonds eten we onverwachts lekker en uitgebreid in een heel leuk restaurantje in Willemstad.

Op 2e Paasdag varen we terug naar Bruinisse. Oeps … foutje … in de Krammersluis meren we aan stuurboord af en daar staat de windgenerator. Door het geweld van het kolkende water van wegvarende beroepsvaart worden we tegen de sluismuur geduwd en breekt er een stukje van één van de bladen af. Dat weten we dan ook weer … voortaan altijd afmeren aan bakboordzijde.