Winter 2024 als landrotten met drie zeilweekenden

Het is een koude en vooral natte winter. In jaren heeft het niet zoveel en hevig geregend. We vinden het daarom niet erg om in ons fijne appartement te wonen en niet op de boot. Mede doordat onze dochters daar veel bij ons zijn omdat hun vriendjes tijdelijk in het buitenland zitten. Sam gaat begin januari naar Hongkong voor 4 maanden bachelor exchange en Jonas gaat eind februari naar Rwanda voor 4 maanden bachelor internship.

Ondanks het slechte weer gaan we drie keer een weekendje naar de boot. Medio februari, begin maart en het laatste winterweekend in maart. We ervaren in die weekenden dat we op eens sneller zeilen dan voorheen. Terwijl de zeilen oud zijn en het onderwaterschip nog niet is geverfd. Komt dit door de extra balast van de davits, de bijboot en het zonnepaneel op de achterkant van het schip? Dat vermoeden we van wel. Hoe dan ook; het zeilt lekker!

 

Marinthe is medio februari klaar in Amsterdam en komt tot 8 mei bij ons wonen en gaat werken in een restaurant om wat bij te verdienen. In het najaar heeft ze veel energie en tijd gestopt in het solliciteren op graduate programs in Londen. Dat betaalt zich uit doordat ze begin februari hoort dat ze aangenomen is bij de Bank of England vanaf september dit jaar. Daar is ze heel blij mee; en wat een mooie prestatie! 👌💪. Dus vanaf september dit jaar zal zij de komende periode samen met Sam in Londen gaan wonen. Daarom fijn om nu nog veel tijd met elkaar door te kunnen brengen.

Eline heeft het erg naar haar zin bij haar co-schappen. Heel fijn dat ze per 1 maart een nieuwe kamer heeft met eigen sanitair en keuken en de kamer in het studentenhuis met 8 anderen en een vieze keuken/douche achter zich kan laten. Reden genoeg om deze twee mooie ontwikkelingen samen te vieren met een etentje bij restaurant de Luytervelde 😊.

Toine heeft het de afgelopen jaren heel druk gehad op zijn werk. Nu het programma per 1 januari is opgeleverd valt er veel druk van hem af. Hij neemt heel verstandig wat gas terug en mede daarom gaan we eind januari nog een weekje skiën in Konigsleiten met de Indian Summer (en Marinthe en Charley) 😊⛷️⛷️. Heel gezellig!

 

Bij mij neemt de werkdruk juist toe en dat levert een minder goede werkperiode op. Ik neem in de maand maart tijd om tot rust te komen 😌. Gelukkig knap ik richting eind maart goed op en start ik weer met werken. Het gezellige en relaxte weekendje Berlijn met Harrie en Anja werkt daar goed aan mee.

 

Wat ook enorm helpt is dat we besloten hebben om allebei per 1 november dit jaar te stoppen met werken. Bij Toine is dat een natuurlijk moment. Bij mij is het niet echt een natuurlijk moment, maar dat zou stoppen per april 2025 (volgens ons oorspronkelijk plan) ook niet zijn. Gaan we dan in november 2024 al met de boot op pad? Nee, dat niet. Ons ‘vertrek’ met de boot staat gepland voor maart 2025. We hebben wel andere plannen; daarover later meer 😎😊.