Voorjaar 2024 – inclusief trip naar Chatham en Londen

Ook het voorjaar is net zoals afgelopen winter en herfst relatief koud en heel nat. Nog nooit is er in het voorjaar zoveel regen in Nederland gevallen 🌧️. Dat komt doordat het vorig jaar een El Niño jaar was waardoor het water in de Atlantische Oceaan relatief warm is. Dat zorgt voor meer regen bij ons.

Ondanks het slechte weer maken we leuke zeiltochten. In het Paasweekend blijven we op de Grevelingen met Eline en op 2e Paasdag gezellig met Inge, Mark, Tess en Merel erbij. Sportief zeilen met warme jassen aan🤭. 
Het weekend erna gaan we gezellig met de Summertjes naar Ossenhoek en daar ontmoeten we ook de Poppedien. Het is voor de verandering mooi zonnig weer en we kunnen zelfs BBQ’ en (de enige keer dit voorjaar).

 

We vervangen het oude reddingsvlot (die in een tas zit en in de achter bakskist ligt) door een nieuw reddingsvlot in een case bovenop het middendek. Daar ligt het prima zonder dat het in ons zicht naar voren ligt. Weer een item afgevinkt van ons voorbereidingslijstje voor ons vertrek in maart volgend jaar. 

De twee weekenden daarna zijn voor ons gezin en familie van beide kanten. We krijgen helaas slecht nieuws over de gezondheid van zowel Inge als Tess en dat maakt flinke indruk. Wat een narigheid. We beseffen weer even heel goed dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is en dat je leven er dan opeens heel anders uit kan zien. We hebben veel behoefte om met ons eigen gezin te zijn en met elkaar bij familie op bezoek te gaan. Wat is het een voorrecht als je gezond bent. Dat sterkt ons ook des te meer dat het een verstandig besluit is geweest om per 1 november dit jaar te stoppen met werken en te gaan reizen. Het is niet gezegd hoe lang je gezond blijft om dat te doen ☺️.

Het laatste weekend van april gaan we gezellig een weekend met de Summertjes en Marinthe naar Port Zélande. De terugweg naar Bruinisse is sportief zeilen, halve wind kracht 7-8 💨. Goed om dat weer eens te ervaren; de SeaQuest en ook wij kunnen dat prima aan!

Opeens is het alleen op woensdag 1 mei een hele warme dag. Dat is een goede gelegenheid om ons balkonnetje gezellig in te richten met kunstgras, een tafeltje en twee stoelen 😎.

 

Het weekend van 4/5 mei is voorlopig het laatste weekend met ons viertjes. We gaan eerst bij Joke langs en maken zaterdagmiddag een mooie wandeling op de Lemelerberg. Daarna gaan we heerlijk uiteten bij bistro T-bone in Enter 🥩🍷; altijd lekker en goede herinneringen aan de vele diners die we daar gehad hebben met mijn familie. Ze bestaan dit jaar 50 jaar; wij komen er denk ik zeker al 45 jaar. Op zondag maken we een korte wandeling bij Haarle met mooie bloeiende rododendrons en gaan daarna bij mijn zusje langs. Goed om elkaar weer te kunnen zien en spreken 🥰.

Op 8 mei vliegt Marinthe naar Hongkong om twee maanden met Sam rond te reizen in Azië. Wij gaan naar de boot voor de tocht naar Chatham en Londen met 20 andere boten van de Hallberg Rassy Connectie. Het is een mooie tocht met een goede combinatie van veel gezelligheid met andere boten afgewisseld met tijd voor ons zelf. Ook lopen we bij de Bank of England langs waar Marinthe in september gaat werken. In de tussentijd gaat Eline een ruime week bij Jonas in Rwanda op bezoek. We zitten weer eens verspreid over drie werelddelen met ons gezin ☺️. Bij thuiskomst van Eline halen we haar op in Brussel en brengen haar naar Maastricht. Fijn om er op dat soort momenten voor elkaar te kunnen zijn. 

 

Toine houdt de ontwikkelingen van Starlink al een tijdje in de gaten. De generatie 3 antenne is net uitgekomen en is afgeprijsd in Engeland te verkrijgen. Dan is de keuze om er nu één te bestellen snel gemaakt. Een week later is de Starlink antenne alweer geïnstalleerd 😎. Die zondag gaan we samen met Eline weer bij m’n zusje op bezoek. We kunnen buiten zitten en eten heerlijke pulled pork van de Green Egg. Fijn om ze in iets betere doen te zien 💪🥰.

 

Het hele voorjaar wandel ik elke vrijdag (en soms ook woensdag). Regelmatig met Mieke of als dat niet uitkomt alleen. Ook één keer in de stromende regen; als test van m’n kleding voor de wandeling in Ierland 💦 😊. Ook doe ik regelmatig krachtoefeningen om te trainen voor Ierland. Toine doet dat op zijn manier door regelmatig te spinnen en X-co’en bij de sportschool.

Het weekje Kerry Way wandelen in Ierland is fantastisch. Wat een prachtige omgeving 🏔️🚶‍♀️🇮🇪. We hebben de hele week prima weer en nauwelijks regen. Maar wat een pittige wandeling; het is door de zware eerste twee dagen op het (en soms net over mijn) randje van kunnen. Met één rustdagje kom ik er zonder schade doorheen en natuurlijk heeft Toine weer nergens last van😎.

 

Ondertussen zijn we ook nog aan het werk. Toine zit vooral in de afbouw van zijn klus bij MN en in de voorbereiding van de overgang naar PGGM. Hij heeft mooie afscheidsdiners met het projectteam en eigen MT. Ik ben weer volledig aan het werk met goed gevulde dagen. 

Het voorjaar is alweer voorbij. Wat gaat de tijd snel ☺️. Op de eerste dag van de zomer gaat de SeaQuest voor een paar weken de kant op bij Van Ast in Brouwershaven voor groot onderhoud van het onderwaterschip en het vervangen van de mastverstaging. Daarover later meer.