Geplande verbouwing van bedden

Nu het dichterbij komt dat we op de boot gaan wonen zet dit ons aan het denken over de indeling van ons bed achter en het stapelbed in de kamer van Marinthe.

We hebben nu het model met twee bedden met een bankje ertussen en willen dit graag vervangen door één groter center bed met twee bankjes aan elke kant. Het brede bed dat we nu hebben is groot genoeg om samen in te slapen maar onhandig bij in- en uitstappen; Toine moet dan altijd over me heen klauteren 😅. Het andere wat kleinere bed is makkelijk als we ‘s nachts zeilen omdat Eline daar dan vaak ligt. Ach, in de toekomst zullen we vaker met ons tweetjes zeilen en ook met ons vieren zijn er met een center bed voldoende slaapplekken te vinden als we ‘s nachts zeilen.
Het voordeel van een center bed is naast makkelijker in- en uitstappen ook meer ruimte aan beide kanten om spullen zoals iphone en ipad neer te leggen. En er is een leuk tafeltje aan stuurboord kant wat prima mijn werkplek kan worden 😄.

In de kamer van Marinthe zit nu een stapelbed met twee kasten. We willen dit graag vervangen door één breder 2 persoons bed. De kasten gaan dan weg en ook de wand met de deur verdwijnt. In plaats daarvan komt er een deur tussen de kajuit en het voorste deel. De kamer van Marinthe wordt hierdoor ruimer en we krijgen meer opbergruimte voor grotere spullen onder het bed dat ook wat hoger komt.

Tja, leuk dat we dit willen, maar hoe krijgen we dat op een nette wijze voor elkaar met materialen van Hallberg Rassy? We vragen eerst aan Rassy zelf of zij deze verbouwing zien zitten en voor ons kunnen doen. Rassy zegt dat het prima mogelijk is maar heeft daar zelf geen tijd voor en verwijst ons door naar Adams Boat Care. Dat is een Zweedse werf vlakbij Rassy die gespecialiseerd is in verbouwingen van Hallberg Rassy boten.

We komen in contact met Carl en Anna van Adams Boat Care. Zij willen deze verbouwing graag voor ons doen, kunnen de materialen bestellen bij Rassy en denken hier ca. 6-8 weken voor nodig te hebben. Na intensief contact vooral via mail geven we ze deze week de opdracht, bestellen zij de materialen bij Rassy en komen we de startdatum van 17 augustus overeen 😄. We kunnen de boot dan mooi aan het einde van onze zomervakantie daar achter laten en daarmee ligt meteen de bestemming van de zomervakantie vast 👍. Ook hebben we dan ergens eind sept of begin okt nog een leuke terugtocht naar Nederland in het verschiet.