Tijdelijk weer ‘landrotten’ 😉 🏠

We zijn tijdelijk weer ‘landrotten’ nu we sinds 8 december in ons fijne net opgeleverde appartement wonen 😊. We noemen dit de ‘family rescue zone’; een plek waar we altijd als gezin ‘thuis’ kunnen zijn tijdens ons toekomstige reizende bestaan.
Na 3 weken hard werken zijn we al behoorlijk ingericht en beginnen we te ervaren wat het verschil is met wonen op de boot. Het is heerlijk om meer ruimte te hebben, de dochters makkelijker op bezoek te kunnen krijgen en minder direct met de weerelementen te maken te hebben in dit natte en winderige najaar. Het seizoen en dit uitzonderlijk natte najaar werken dan ook enorm mee om de overstap makkelijk te maken. Het is ook fijn om met al onze werkkleding en -spullen niet meer op de boot te hoeven wonen. Met de kledingkasten vol met nettere kleding waar het oppassen is voor condens.

De boot is vanaf nu weer ons ‘(t)huis’ als we niet (meer) werken; dan heb je minder spullen aan boord nodig dan we de afgelopen tijd zonder huis hadden. Nu zo zittend in de ruime woonkamer kan ik ook wel weer terug verlangen naar de gezellige cosy ‘woonkamer’ op de boot. Kortom, alles op z’n tijd. Nu is het enorm genieten van de luxe en ruimte in dit appartement, over ruim een jaar ‘verhuizen’ we met liefde weer terug naar de boot als we in april 2025 het plan hebben om te ‘vertrekken’ ⛵️🌊🌅.

De maand november staat in het teken van allebei hard werken en daarnaast de voorbereidingen treffen voor de verhuizing naar het appartement. Zoals het bestellen van Ikea kasten, een tweede bed en een badkamermeubel en het maken van een planning om snel te kunnen verhuizen. We maken heel wat lijstjes die we stap voor stap afstrepen. Het regent veel en er is regelmatig harde wind 🌧️💨. Niet echt herfstweer om erop uit te gaan om te zeilen. Ook ben ik nog een weekje flink grieperig en samen met alle drukte gaat de 5 km Warandeloop dit jaar niet door.
Medio november krijgen we gezellig Jacomien en Roel van de TARA op bezoek. Gezellig om bij te kletsen en mijmeren over verre zeilreizen. Een weekje daarna hebben we het Captains Dinner van de HRC op een hele mooie locatie bij De Kaag. Een hele geslaagde avond met veel gelijkgestemden. Wij overnachten dichtbij in een mooie Airbnb kamer en gaan de zondag bij Marinthe op bezoek in Adam met een bezoekje aan het Rijksmuseum en kletsen gezellig bij in haar kamer.

 

Een week later zijn we een weekend in Maastricht voor de uitreiking van de bachelor bull van Marinthe met ook Sam erbij. Met voor Toine daarnaast een druk werkweekend. Op zaterdagavond gaan we uiteten met ons zessen en op zondagavond is de uitreiking. Een hele mooie mijlpaal 🧑‍🎓🎓. Heel goed gedaan!
Het weekend daarna is voorlopig ons laatste en heerlijk rustige weekend op de boot, gezellig met Marinthe erbij. Op zaterdag schijnt bij uitzondering de zon en gaan we wandelen bij Burgh-Haamstede met chocolademelk en slagroom tot besluit. Op zondag regent en waait het weer en gaan we heerlijk uiteten bij Bru17. We genieten van de rust voordat er een paar drukke weken aankomen.

Op 8 december is de oplevering van ons appartement en krijgen we de sleutel 🏠🔑. Die middag wordt meteen de vloer geëgaliseerd en de pvc vloer gebracht. In de middag rijden we naar de Ardennen naar Chateau ‘d Hassonville voor ons 25 jarig huwelijk. Samen met de dochters en hun vriendjes. Op vrijdagavond hebben een ‘op-warm’ diner met 3 gangen. Wat is dit een heerlijk gastvrije plaats voor dit familiefeestje 😊. Op zaterdag maken we een flinke wandeling grotendeels in de regen. Zaterdagavond is ‘het feestdiner’. Toine draagt het giletje en ik m’n jasje van 25 jaar geleden. Eline en Marinthe hebben een avondlange invulling met woorden op het abc waarmee we samen terugkijken op 25 mooie jaren en reflecteren op hoe we dit samen hebben gedaan en wat maakt dat onze relatie na 25 jaar nog steeds zo goed is 🥰❤️. Een hele bijzondere en mooie avond met ons zessen; voor mij de meest bijzondere avond van de afgelopen jaren. Echt heel mooi. De volgende keer dat we met ons zessen zou goed pas over 9 maanden kunnen zijn door de buitenlandplannen van Sam en Jonas.

 

Op zondag na het ontbijt rijden we terug naar ons appartement en starten met inrichten. Als eerste hangt de TV en ligt er een 2-pers luchtbed in de woonkamer om op te slapen met als keuken de workmate met daarop de magnetron en waterkoker. Op ma 11 dec wordt de pvc vloer gelegd. Op wo 13 dec komen de Ikea kledingkasten, het tweede bed en de badkamermeubels. Op do 14 dec stappen we er even tussenuit voor het jaarlijkse etentje met de oprichters van de HRC in Willemstad, terwijl de plinten worden gezet. We slapen nog een nachtje op de boot voordat we vr 15 dec alle spullen uit de opslag naar het appartement verhuizen met hulp van Claude, Jeanette, Luc en Marinthe. Wat een enorme klus en wat hebben we veel spullen; dat valt ons behoorlijk tegen 🤣. Hoe krijgen we dat allemaal in dit appartement met een hele kleine berging 🤔. Na de enorme klus om de tafel via alle trappen naar boven te sjouwen (want past niet in de lift maar gelukkig krijgen we hulp van twee sterke stucadoors) en zoveel spullen uitgestald zakt de moed ons even in de schoenen, ‘hoe krijgen we dit ooit opgeruimd?’ Gewoon vooraan beginnen en dat doen we met de frisse energie van Eline die ‘s avonds vanuit haar co-schappen aansluit 👌👍😎.

 

Het weekend gaan we door met kasten in elkaar zetten en inruimen, en de berging beneden goed inruimen na eerst de spullen goed gesorteerd te hebben met een deel bestemming stort/kringloop. Heel fijn dat de dochters helpen. Op zondag installeren we het badkamermeubel en richten we de kamers verder in. De week daarna is voor ons allebei een drukke laatste werkweek voor kerst. In de avonden klussen we beperkt verder met ophangen van lampen, spiegels, wanddecoratie etc. In het begin van die week wordt de keuken geïnstalleerd. Nu begint het al echt wat te lijken. Voor Kerst zijn we ver genoeg ingericht ☺️.

 

Op za 23 dec vieren we kerst bij Inge met alle kids en aanhang; een zeer geslaagd feest. De dag daarna vliegt Marinthe naar Londen voor een twee weken bezoek aan Sam en zijn familie. Eline gaat met ons mee en op 26 dec komen Wim, Pieter en Eline gezellig langs.

We bestellen veel dingen online en er worden vele pakketjes afgeleverd. Regelmatig zijn we de draad kwijt wat wanneer door welk postleverancier wordt geleverd 🤔.

Nu na drie weken zijn we klaar met inrichten op de gordijnen en jaloezieën na. Zelfs de planken met de KLM huisjes hangen 😎. Het was even hard werken, maar het is fijn dat we nu bijna klaar zijn en ervan kunnen gaan genieten ☺️.

We wensen iedereen een heel goed, gezond en gelukkig nieuwjaar en een behouden vaart in 2024💥🍾🥂⛵️🥂🍾💥.