Refit SeaQuest – deel 4

Weer zijn er 3 weken voorbij en inmiddels ‘wonen’ we alweer 10 weken in Zweden. Het einde komt in zicht. Volgens Carl gaat de boot komende week het water in en kunnen we er het eind van de week weer op wonen 😃. Maar of dan echt alles af is zodat we terug kunnen varen is nog maar de vraag. Er zijn nog heel wat open eindjes. Ook moet het weer meewerken, iets wat de komende week zeker niet zo is. Ach, we zien het wel, nog wat langer hier blijven maakt ook niet zoveel uit. Ook op de boot kunnen we goed ‘thuiswerken’.

Er gebeurt heel wat deze 3 weken. De voortgang op de boot die de afgelopen week ook onze inzet vraagt, in combinatie met de verkoop van ons huis. Nee, ons leventje is op dit moment verre van saai en kost ons soms wat nachtrust ☺️. Maar wat een voorrecht in deze bijzondere corona tijd 😊😊.

Een terugblik op de afgelopen drie weken. In de eerste week is Toine in Tilburg voor wat verplichtingen. Hij gaat opnieuw met zijn nieuwe auto langs de BMW garage omdat het navigatiescherm af en toe uitvalt, en weer blijkt er een terugroepactie te zijn van BMW vanwege de accu’s. Ze hebben wel even tijd nodig om dit op te lossen. Daardoor kan Toine regelen dat hij op kosten van BMW een auto kan huren in Zweden. Eigenlijk wel zo makkelijk; deze week terugvliegen in plaats van dat hele stuk rijden en we hoeven de auto niet meer terug te brengen. In die week zijn er opnieuw twee bezichtigen voor ons huis. Bij de eerste is Toine gedeeltelijk bij en houdt hij een goed gevoel aan over.
Ik vermaak me prima in Zweden met vooral werken, wat wandelen en af en toe op de fiets naar de werf om de voortgang te bekijken. In de avonden ben ik veel bezig met het reorganiseren van onze foto’s op de iMac. Donderdagavond laat is Toine weer terug met een huurauto. Dit is inmiddels de 5e auto die hier voor het huis staat (1 huurauto 1, 2 oude X5, 3 tijdelijke BMW 5, 4 nieuwe X5 en 5 huurauto 2) 😎.

In het weekend blijven we zaterdags thuis want het regent de hele dag en gaan we ’s avonds gezellig uiteten in het restaurantje in de jachthaven van Fiskebäckskil. Op zondag is het heerlijk zonnig en rijden we naar het begin van het eiland Tjörn voor een mooie wandeling in een bosrijkgebied met veel rotspartijen. Ruim 2 uur wandelen met flink stijgen en dalen; een prima work-out zo!

 

In de tweede week komt Rössy langs voor het inmeten van de nieuwe bimini (zonnetent) met sun-shades en Petterson voor het inmeten van de vloerbedekking en bekleding bankjes. Kjell moet vooral weer bij Rassy werken, maar is bijna klaar en kan zijn werk afmaken in de weekenden. Met Carl spreken we af dat we de laatste week van oktober in het water gaan. Een goede mijlpaal om naar toe te werken! Het stel van de eerste bezichtiging van ons huis vorige week komt voor de tweede keer kijken, dit keer met een aankoopmakelaar erbij 😃.

 

Op de rechter foto hierboven zie je onze held Kjell. In het weekend gaan we op zaterdag weer naar Tjörn. Dit keer vanuit Kyrkesund met de voetgangersveerboot naar het eilandje Härön voor een boven verwachting mooie en afwisselende wandeling van ruim twee uur. In een ruig landschap met weer andere kenmerken dan bij de andere wandelingen. Heerlijk, zo’n middag in de vrije natuur met weinig anderen om ons heen. ’s Avonds gaan we eten in een gezellige bistro in Skärhamn. We voelen ons zeer bevoorrecht want in Nederland zit de horeca sinds woensdag weer dicht 😥. Op zondag rijden we voor de verandering naar het noorden voor wat korte stukjes wandelen langs een plek met een rijtje stenen uit de Stonehenge tijd, in Hamburgsund en over de rotsen met trappen in Fjällbacka. Ook een prachtig stukje Zweden! Hamburgsund herkennen we nog met de smalle doorgang en een veerboot met een kabel vanuit 2007 toen we hier met de Brandaan waren.

 

De afgelopen week besteden we zelf ook wat uurtjes aan de boot. Met hulp van Paul (Nova) en HR parts kunnen we de originele Rassy vloerbedekking bestellen; wat het bedrijf (Petterson) dat Carl inzet niet lukt. Op vrijdag halen we met het busje van Carl de rol bij HR parts op en brengen het naar Petterson, net onder Gothenburg, zodat zij het op maat kunnen maken. Dit bedrijf maakt ook de bekleding van de bankjes. Op donderdagochtend monteert Toine de twee nieuwe verwarmingsradiatoren bij ons bed en in de nis van Marinthe’s bed. Zodat de verwarming aan kan zodra we in het water liggen. Alleen mist hij nog twee koppelstukjes om het af te kunnen maken. Die worden nu vanuit Nederland opgestuurd.

 

Vanaf donderdag zitten we in een biedingsproces voor ons huis. Dat zal begin komende week vast tot een afronding komen ☺️.
Zaterdag is het heerlijk weer en maken we opnieuw een stevige wandeling. We hebben inmiddels de ervaring dat we met zoeken in google op ‘naturreservat’ uitkomen bij mooie gebieden met uitgezette wandelpaden. Ook dit keer weer in het natuurgebied Ramsvik iets ten noorden van Kungshamn. Een mooie combinatie van bos in herfstkleuren en rotsen met zicht op zee 😃. ‘s Avonds gaan we voor de laatste keer uiteten in ons favoriete restaurantje in de jachthaven van Fiskebäckskil. Vandaag (zondag) blijven we een dagje thuis want de stormachtige wind met regen giert de hele dag om het huis. Zo erg hebben we het tot nu toe nog niet gehad.

 

Ook in Zweden is afgelopen nacht de wintertijd ingegaan. De dagen zijn op dit moment nog maar een half uur korter dan in Tilburg (de zon is ‘s avonds 40 min eerder onder maar in de ochtend ook 10 min eerder op, en de schemering duurt langer). Op de kortste dag van het jaar gaat de zon hier 20 min later op en 65 minuten eerder onder. Dan scheelt het wel veel. Ook hebben we de eerste nachtvorst al gehad en staan er sinds 2 weken overal stokken langs de wegen ter herkenning van de weg bij sneeuwval. Het wordt tijd om terug te varen!!!

Wat het seizoen betreft wel ja, maar wat corona betreft niet nu de besmettingen in Nederland behoorlijk oplopen en de maatregelen verscherpt zijn. Dan kun je beter hier zijn. Je merkt hier in dit dunbevolkte deel nauwelijks iets van corona. Er zijn weinig besmettingen, nergens zien we mondkapjes en de restaurantjes zijn gewoon open. Maar we missen onze dochters ook wel hoor. Met videobellen houden we goed contact maar dat is toch anders dan elkaar regelmatig kunnen zien. Ja, het wordt tijd om terug te varen … we zullen zien wat de komende 3 weken gaan brengen 😌.

Hieronder zie je hoe het uitzicht vanuit ons tijdelijke huis van zomer naar herfst is gegaan.