Pinksterweekend op de Oosterschelde

In het Pinksterweekend gaan we de Oosterschelde op. Dat voelt als een herontdekking van een prachtig zeilgebied. Het was al weer even geleden dat we er zijn geweest; de laatste paar jaar hebben we de weekenden vooral op de Grevelingen doorgebracht. Het leuke van de Oosterschelde is dat het nog steeds heerlijk beschut is, maar wel op getijde water dat in verbinding met de Noordzee staat. De afstanden zijn wat langer en het is er minder druk. Dat gaan we weer vaker doen in een weekend!

We starten zaterdag wat later in de middag nadat we de kamer van Marinthe verder hebben ingericht. We zeilen in vier uur van Bruinisse door de sluis via het Mastgat/Keten en de Zeeland brug naar Burghsluis, met een windje uit het noorden, kracht 3-4 Bft. Burghsluis is een leuke verenigingshaven en er is nog een prima plek voor ons aan de F-steiger. Na het eten spelen we een nieuw kaartspel: Boerenbridge. Lekker familieavondje.

Op zondag slapen we uit en maken een wandeling naar de Oosterscheldekering. Het is heerlijk zonnig weer. Onderweg oefenen we wat voor het speaking Cambridge exam van Eline. Dat heeft ze volgende week en dat is best pittig! Als het tij mee staat vertrekken we en varen we in 4 uur terug richting Bru. Het is lichte wind uit de goede richting … prima weer om de genaker uit te proberen. Dat gaat fantastisch !!!
Opnieuw leren we de SeaQuest weer wat beter kennen. We ankeren in de Krabbenkreek vlak bij St Annaland. Daar waren we in de 9 jaar dat we er regelmatig langs varen nog nooit geweest. Een prima ankerplek! Ook voor herhaling vastbaar!

 

Op maandagochtend op het gemakje terug naar Bru waar we voor de grote drukte de sluis door kunnen. Op tijd weg omdat we met Inge en Mark hebben in Hellendoorn en Enter hebben afgesproken. Zo’n weekend zeilen is op en top genieten; het leven is zo heerlijk eenvoudig op de boot. Alles wat je nodig hebt is er.