Op de boot in tijden van het corona-virus

We liggen sinds 17 maart weer in het water πŸ˜„. Doordat we door het corona-virus allebei al vanaf 10 maart thuiswerken hebben we het te water gaan maar met een weekje vervroegd. Elke dag verandert de situatie, en dan is het fijn om met deze onzekerheid weer op een drijvende boot te kunnen zijn.

In het weekend van 21/22 maart is het koud en staat er veel wind. Teveel wind om de zeilen te zetten. We zitten het hele weekend binnen, cozy in ons eigen coconnetje, en hebben goede ideeΓ«n voor verbeteringen binnen. Zo kopen we een mooie passend poef, lekker voor de voetjes 😊. En leuke gekleurde bakjes die goed bij het kleed passen. 

 

Toine sluit alle electra van de mast aan en ik schrijf het bericht over onze nieuwe internetvoorziening. Zo komen we het weekend wel door.

Gedurende de week is Toine bijna elke dag aan boord om te werken (niet aan de boot, maar voor z’n werk 😎). We hebben allebei veel skype- en teams-calls en Toine zit dan het liefst op de boot. Zeker nu we wat beperkter in onze ruimte thuis zijn met de meiden allebei thuis en de verwarming die het in de woon- en studeerkamer niet doet.

Dit weekend zijn we gezellig met ons viertjes op de boot. De zeilen hebben wij afgelopen woensdag samen er al opgezet. Als we vrijdagavond aankomen lezen we dat het vanaf a.s. maandag niet meer toegestaan is om in Zeeland als toerist te overnachten, ook niet op eigen boot πŸ˜₯. We nemen het er dus nog maar even van. Het waait flink, 5-7 bft uit het noord-noordoosten, gelukkig met een lekker zonnetje erbij. Dat zorgt voor een heerlijke zeiltocht naar Ossehoek, halve wind / hoog aan de wind met rif 2 in groot en de kotter. De boot ligt zo prima in balans.

 

Op Ossehoek liggen we redelijk beschut en heerlijk in het zonnetje. Toch besluiten we aan het eind van de middag weer terug te varen naar Bru omdat de verwachting is dat het nog harder gaat waaien waardoor we net wat teveel tegen de steiger worden geduwd. Het is dan wel zo relaxed om in de jachthaven van Bru te slapen πŸ˜…. We varen terug met ruime wind alleen op de kotter in bft 7-8, met rollende golven achter ons aan. En dat op de Grevelingen πŸ˜€. Eenmaal terug hebben we een gezellige avond met lekker eten en een leuke film. 
Tja, jammer dat we voorlopig niet meer in Zeeland en op de Grevelingen mogen overnachten. Op eigen boot voor anker zonder contact met anderen kan je toch niemand besmetten? Maar natuurlijk is voor nu het allerbelangrijkste dat we gezond blijven en de richtlijnen volgen voor de gezondheid van anderen. De rest is bijzaak en komt wel weer. We zijn toch al zo gezegend dat we alle vier nog gezond zijn, makkelijk ons werk en school/studie vanuit huis kunnen doen en overdag nog naar de boot kunnen voor dagtochtjes πŸ˜”.