Eerste voorjaars ervaringen

We zijn er vroeg bij dit jaar. Op Valentijnsdag in de voorjaarsvakantie is het lekker zonnig weer en gaan we twee dagen en een nacht naar de boot. Op vrijdagavond 13 feb eten we nagenoeg als enige in de Sailors Inn. Een gezellige sfeer met de open haard aan. Op Valentijnsdag varen we naar ons favoriete ankerplekje in de buurt van de Brouwersdam. Nog zonder zeilen en ook zonder stromend water, want de SeaQuest is nog in de winterstand.
Maar dat mag de pret niet drukken. Met flessen water redden we het met een beetje zuinig doen met water ook wel.

We wandelen even langs het strand en vermaken ons verder prima op de boot. ’s Avonds gaat de verwarming lekker aan, en kijken we gezellig de film Hugo (getipt door Mieke).

Een paar weken later zijn we er opnieuw twee dagen en een nacht in het weekend van Pasen tussen alle sportverplichtingen van de meiden door. Dit keer wel met stromend water en een heel mooi nieuw grootzeil. Wat zeilt dat fantastisch … dat is een groot verschil met het ‘uitgezakte’ zeil dat er op zat en al 8 jaar oud was. Op zaterdag zeilen we met een heerlijke wind naar het einde van de Grevelingen weer naar ons favoriete ankerplekje.

 

Paaszondag is er weinig wind en besteden we de tijd vooral aan het schoonmaken van de buitenkant … het teakdek en de witte delen krijgen een goede beurt.

De derde vroege voorjaarservaring is vandaag op Koningsdag. Na hockey- en tenniswedstrijden, inmiddels ook van Toine en mij met de vrijdagavond tenniscompetitie, rijden we zondagmiddag naar de boot. We varen in een klein uurtje naar het zuiden van Stampersplaat en gooien daar het anker neer. ’s Avonds kijken we een leuke film … Via Netflix en een goede Wifi verbinding vanuit de hoogste zaling van de SeaQuest met een camping achter de dijk. De techniek staat voor niets! The last song, goed door Eline uitgezocht.

 

Vandaag op Koningsdag maken we een heerlijke zeiltocht, rondje Grevelingen, in het zonnetje met windkracht 4-5 uit het noorden. Precies de goede windrichting om heel heel rondje Grevelingen te kunnen zeilen zonder kruisen.
In het eind van de middag rijden we weer terug naar Tilburg. We zijn minder dan 24 uur op de SeaQuest geweest maar het voelt als drie dagen.