Eerste ervaringen

In de tweede, derde en het vierde weekend van april doen we onze eerste vaar-, anker- en zeilervaringen op. Heel erg leuk en ook weer spannend. Veel dingen werken hetzelfde als bij de Brandaan, maar een aantal zaken zijn ook echt anders, en het is natuurlijk een maatje groter.
Het eerste weekend alleen op de motor naar de Hals en daar lekker voor anker. Met een fles champagne dopen we de SeaQuest. Van binnen is het heerlijk ruim. De stoelen zitten goed, het is gezellig en ruim zitten in de kajuit en de keuken is heel handig ingericht. De bedden slapen heerlijk. De meiden hebben elk hun eigen ‘kamer’; Eline voorin in de punt en Marinthe in de kamer ervoor met het stapelbed. We voelen ons heel bevoorrecht met zo’n boot.

 

Het tweede weekend zeilen we met windkracht 4 richting Ossehoek en daar liggen we op een mooi plekje beschut voor de noord-oosten wind voor anker. Heerlijk in het zonnetje met wat familie activiteiten en ook aandacht voor huiswerk van de meiden. De volgende dag terug krijgen we het lekker voor onze kiezen. Kruisen in windkracht 7-8. Met rif 2-3 in het grootzeil en alleen de kotterfok er vol bij gaat dat helemaal prima. De boot ligt zo rustig en stevig in het water. De meiden helpen steeds meer mee, juist ook met het zeilen zelf. Echt genieten.

 

Het laatste weekend varen we rustig op de motor ten oosten van de Mosselbank en gaan daar voor anker. We hebben een heerlijk rustig middagje op de boot en aan het eind van de middag krijgen we bezoek van Jan en Ellen van de Barbarossa met hun bijbootje voor een borrel en eten. Altijd vanouds gezellig met hun.

En zo doen we in drie weekenden tussen alle sportactiviteiten van de meiden de eerste ervaringen op met de SeaQuest.