Fijn de winter is voorbij 😃😎, of toch niet? 🥲

Fijn, de winter is weer voorbij 😃😎. Meteorologisch gezien wel, maar het weer laat dat beeld de komende week helaas nog niet zien 🥲.

We kijken uit naar de warmere dagen van het voorjaar na deze vooral vochtige winter. Niet meer met de boot naar het havenkantoor om water te tanken 😃. Dat hoeft nu gelukkig al niet meer, want het water staat weer op de steigers. Minder vaak de luchtontvochtiger aan, niet meer regelmatig met de zeem condensvocht van de ramen en de aluminium randen afhalen. En wat is het heerlijk als straks de ramen en het luik weer open kunnen tijdens het koken, en ook de kuiptent er weer af kan ☺️. Ja, laat dat voorjaar maar komen!

Hoe dan ook, de wintermaanden in Bruinisse vliegen voorbij met leuke belevenissen.

Medio januari hebben we de nieuwjaarsborrel van de HRC in Lelystad. Gezellig om veel mede zeilers weer te spreken en samen te mijmeren over zeilplannen. Ook gezellig om samen met de Calanche te rijden want het is wel een behoorlijk stuk rijden vanuit Bru.

Eline is nog op reis en die spreken/zien we alleen via whatsapp bellen. Vooral de eerste week na de gezamenlijke vakantie is het gemis vanuit beide kanten groot, zeker op haar verjaardag. Daarna zijn we er allemaal weer aan gewend. Het is een prachtige kans om zolang te kunnen reizen! Dus geniet er vooral van daar 🥰!

Marinthe komt 22 januari thuis vanuit Bangkok en is de eerste twee weekenden gezellig bij ons. Dan komt het goed uit om de 4 was- en 2 grote droogmachines van de jachthaven te kunnen gebruiken voor al haar was 😜. Ze komt op zondagochtend heel vroeg op Schiphol aan, dus wij slapen de avond ervoor in Amsterdam en maken van de gelegenheid gebruik om heerlijk uiteten te gaan in Amsterdam voor mijn verjaardag, met ook Inge en Mark erbij. In een super leuk echt Amsterdams restaurantje 😋.

 

Het tweede weekend gaan we met Marinthe en Pieter naar de jappie in Utrecht. Dat hoort er natuurlijk ook weer bij. Dat weekend zien we ook eindelijk een keer de grote groep flamingo’s die al jaren in de buurt van Herkingen op de Grevelingen overwinteren. Een bizar gezicht, van die fel roze/oranje gekleurde beesten in het koude Nederlandse klimaat.

Begin februari rijden we op een zondag naar Lelystad voor een lezing door Janneke en Wietze van de Anna-Carolina. Zij hebben 8 jaar rond de wereld gezeild en het is erg leuk om hun ervaringen te horen. Ook ontmoeten we daar Henk van de Romlea (die een paar maanden mijn collega is geweest). Ook van hem horen we bruikbare tips voor vooral de reis naar Patagonië toe. Het is ver rijden vanuit Bruinisse, maar zeker de moeite waard, en alles is ver rijden vanuit Bru ☺️.

 

Ook het wandelen (20-22 km) pakken we weer op. Ik zelf (bij Bergen op Zoom), met Toine (ook in Bergen op Zoom en Strabrechtse Heide), met Mieke (deel van het Pelgrimspad) en met Hendrieke (bij Kinderdijk). Heerlijk om dat weer te kunnen doen. Daarnaast heeft Robbert-Jan me overgehaald om aan de 5 km mee te doen van de City-City Pier loop op 12 maart in Den Haag. Monique gaat gezellig mee 😃. Het valt ons beiden niet tegen en we hebben meteen een nieuwe 5 km run in juni gepland. Dat is een goede stok achter de deur 💪🏃‍♀️.

Toine brengt wat verbeteringen aan door het installeren van 5 nieuwe meters boven de kajuit ingang en een nieuw navigatiescherm op de stuurstand. Nu is het hele navigatienetwerk van dezelfde generatie. Het ziet er erg mooi uit en gaat vast heel fijn werken. Goed gedaan 😎👍.

 

Het laatste weekend van februari gaan we een lang weekend met de auto naar Zweden, mee met het werfbezoek van de HR connectie. We rijden op vrijdag heen, overnachten in een Airbnb huisje op Orust en rijden na het werfbezoek op maandagmiddag weer in één keer naar huis. Het is het hele weekend prachtig zonnig weer. We bezoeken Carl en Anna (van Adams Boatcare, die de refit van onze boot hebben gedaan). Erg leuk om hen weer te zien en spreken 😊. Op zaterdagmiddag en zondag maken we pittige wandelingen in de prachtige Zweedse natuur. Fijn dat er een sauna is in het huisje voor onze vermoeide benen. Op zaterdagavond gaan we naar het voor ons bekende restaurant in Fiskebäckskil en op zondag met een deel van de HRC groep bij de voor ons bekende Thai in Henån. Het voelt so wie so een beetje als ‘thuis’. We hebben er in 2020 en 2021 met zoveel plezier tijdelijk gewoond. Een cadeautje, dit weekend 🥰😊.

In maart gaan we op een zondag bij Inge en Mark langs. Wat heeft Inge een pech met haar rechterarm en schouder. Dat wil maar niet lekker genezen. Gezond zijn en alles kunnen doen is niet zo vanzelfsprekend. Ook niet voor Eline van Pieter. We hopen enorm op een goed herstel van allebei 🤞🍀🤞🍀.

 

Als kers op de taart gaan we een weekje skiën met Marinthe, Sam en de Calanche (met Thomas en Sjoerd erbij). We kunnen het appartement naast hen boeken. Het is een fantastische en super gezellige week. Wat een enorm skigebied (vergeleken bij het voor ons zo bekende Zillertal); we skiën dan ook heel wat km’s en komen elke dag heerlijk vermoeid thuis. Ook Toine houdt zich kranig met zijn minder getrainde lijf 😎. Wat is het er heerlijk eten, zowel op de piste als ‘s avonds in het dorpje. Dat kunnen die Fransen wel 😋.

En nu zijn we weer terug op de boot. Op naar een mooi voorjaar. Dat zal vast wel een keer komen hoop ik, al is dat komende week nog niet 😊😃.