Leuke drukke week met wat logistieke uitdagingen

We hebben een leuke en gevulde week en dat redden we niet met één auto. Dat komt vooral doordat Marinthe nog een afwijkende schema op de tennisschool heeft met twee afspraken bij de fysio, en Toine twee dagen voor de boten van Jack op pad is. Gelukkig kunnen we in dit geval de auto van Jack als tweede auto gebruiken. Het is hier overigens heel normaal om meer dan één auto per gezin te hebben. Zelfs is het ‘heel normaal’ dat er drie of vier auto’s op de oprit staan, ook voor de kinderen. Wij proberen het toch maar zolang mogelijk met één auto te doen en anders gewoon wat vaker op de fiets te stappen (Mira naar fitness en engelse les). Wat overigens bijna niemand doet en ook niet ongevaarlijk is hier in het verkeer.

Deze week is het rij-schema wel heel uitzonderlijk en zitten we heel wat uurtjes in de auto. Maar vreemd genoeg voelt het helemaal niet als veel rijden. Zeker niet als we het verdelen en ook de meiden rijden als wij ernaast zitten. Daarnaast is het rijden zelf heel afwisselend met veel verschillende wegen, mooie wijken waar we doorheen rijden, bijna altijd mooi weer en af en toe wat langzamer rijdend verkeer maar geen files. Behalve op woensdag, als het halen en brengen geheel op Mira neerkomt, dan heb ik aan het eind van de dag wel even genoeg van die auto 😂.

Naast het rijden is de week gevuld met leuke bezigheden. Mira start met de engelse les en dat bevalt goed! Elke dag tussen 11.30 en 13.45 uur in een groep van 12 mensen waarbij ik de enige Nederlandse ben tussen verder allemaal Brazilianen. Vooral vrouwen en twee mannen, allemaal met schoolgaande kinderen en ook een aantal van dezelfde leeftijd als onze meiden. Alle Brazilianen volgen deze cursus om naast het engels leren via een F1-visum een verblijfsstatus in de US te hebben voor zichzelf en hun gezin. De totale visumperiode kan zo wel 4 jaar duren en de meesten zijn hier dan ook al langer dan 1 of 2 jaar. Daar zitten overigens wel verplichtingen aan want zij moeten naast de groepsles ook nog 1,5 uur eerder aanwezig zijn voor zelfstandige studie in het ‘lab’. Alle aanwezigheid wordt nauwkeurig gecontroleerd en niet aanwezig zijn zonder goede reden heeft meteen gevolgen voor de verblijfsstatus.

Waarom allemaal Brazilianen vraag ik me af? Nou, er schijnt een vrij grote Braziliaanse community te zijn in Boca Raton. Het zijn gezellige mensen die meteen aardig doen tegen mij. Naast elke dag meer van de engelse taal leren zit ik ook meteen in een leuke sociale groep. In de les spreken we regelmatig over ieders achtergrond en ook over verschillende maatschappelijke thema’s. Die twee uurtjes vliegen dan ook zo voorbij. De overige vrije uren zijn gevuld met sporten bij het fitnesscentrum (op donderdag zelfs naar de les van 7.30 uur 😉) en het maken van de website voor de Hallberg-Rassy Connectie met af en toe een skype-afspraak voor afstemming.

Toine gaat woensdag de hele dag naar Fort Lauderdale voor de ‘seatrial’ van de motorboot waar Jack een bod op heeft gedaan. Hij trekt een dag lang op met een ervaren schipper en drie experts die de boot op allerlei aspecten controleren. Ze varen vanuit de haven in Fort Lauderdale een uur naar zee, de zee op en weer een uur terug. Een zeer leerzaam dagje!
En donderdagmiddag samen met Marinthe opnieuw naar Fort Lauderdale (met de Uber taxi) om de zeilboot van Jack op te halen die daar een week heeft gestaan voor onderhoud. Best spannend of dat allemaal goed gaat want op de heenweg sloeg de motor al snel af. Gelukkig gaat alles goed! Ze varen in 3 uur terug naar huis, langs een groot cruiseschip in Fort Lauderdale, door 8 bruggen die allemaal netjes op tijd open gaan. Om 19 uur leggen ze in het donker aan en ligt de boot weer vertrouwd achter het huis.

 

Marinthe heeft op maandag en vrijdag om 12.00 uur een afspraak bij de fysio en daar gaat Toine mee naar toe. Ze boekt goede vooruitgang en de fysio is heel tevreden. Dat merkt ze zelf ook, want vrijdag kan ze voor het eerst een vol uur tennissen zonder pijn. Volgende week mag ze ook in de middag een uurtje tennissen. Daarnaast doorgaan met spieroefeningen en fietsen in de het fitness uurtje en de recovery les, en dan kan ze mooi weer tot 17.00 uur naar de tennisschool. Op donderdag heeft ze het laatste kwartier les van Chrissy Evert zelf. Dat is toch wel heel bijzonder.

Eline heeft een volle week met elke dag 1,5 á 2,5 uur sporten. Op maandag, dinsdag en vrijdag lacrosse en op woensdag en donderdag zwemmen. Woensdag zwemt ze voor de laatste keer in Deerfield Beach (daar gaat ze in ieder geval niet mee door, want te weinig leeftijdsgenoten) en donderdag voor het eerst met het zwemteam van haar school (en dat vindt ze erg leuk). Wordt het zwemmen of lacrosse? Die keuze zal ze eind volgende week maken nadat ze eerst gaat uitproberen of zwemmen nog steeds zo leuk is na volgende week elke dag te gaan zwemmen. In beide gevallen is het flink aanpoten met 5 keer in de week 2 á 2,5 uur trainen, en daarom is het belangrijk dat zowel de sport als ook de groep leuk is.

Op school is er elke dag nog wel wat nieuws. Ze leert nog steeds nieuwe mensen kennen en breidt bestaande contacten verder uit. Ze interviewen haar voor een artikel in het ‘yearbook‘ (dat is echt een dingetje hier op school, zo’n jaarboek). Ja, ze zit volop in het High School leven en daar geniet ze enorm van. Ik herken heel veel dingen die ik zelf ook heb meegemaakt in 1981/1982 toen ik op Briarcliff Manor High School zat. Erg leuk!

 

Niet gek dat ze vrijdagavond doodop is, met vermoeide spieren. Inmiddels doen beide meiden dagelijks rekoefeningen 👍👍.

Na zo’n drukke week voelt het weekend ook echt als weekend. Toine klust op de boot en installeert mooie nieuwe accu’s van het Amerikaanse merk Lifeline. Die zijn hier meer dan de helft goedkoper dan in Nederland en hebben meer capaciteit. De oude waren niet goed meer (duurt te lang om ze te laden). Het accuhuis wordt er een stuk simpeler van, we hebben nu nog maar 4 grote accu’s ipv 10 kleinere. Een tweede klus is het geven van een winterbeurt aan de bijboot-motor. Die hebben we dit jaar nauwelijks gebruikt en het is even een stevig klusje om het slot open te krijgen.

Mira gaat op zaterdag shoppen met de meiden. In de ochtend met Eline naar de grote shoppingmall van Boca Raton. Een leuke mall met veel winkels en vooral in Macy’s slagen we goed voor kleren. In de middag nog even met Marinthe. De meiden rijden zelf en dat is meteen weer een goede oefening.
Op zaterdagavond gaan we met z’n viertjes naar de film van 21.30 uur in Deerfield Beach. Murder on the Orient Express … een mooie film met een goede cast en prachtige beelden. Het is een hele kleine zaal met weinig stoelen en de stoelen zelf zijn groot en comfortabel.

Op zondagmiddag komen Harrie en Lily op bezoek en blijven ook eten. We kennen Harrie van de sportkleding-winkel en de hulp die hij ons heeft gegeven om Eline op High School van Boca Raton te krijgen. Lily is zijn dochter van bijna 16 jaar oud. Het is een hele gezellige middag en avond met leuke gesprekken. Harrie woont al bijna 20 jaar in Boca en kan ons veel over het leven hier vertellen.

De omgeving komt steeds meer in de kerst-sfeer. Veel huizen zijn mooi versierd met heel veel lichtjes. Maar ook openbare delen en woonwijken met palmbomen hangen vol met lampjes. In Nederland ziet dat er al snel wat kitscherig uit, maar hier staat het wel in het straatbeeld met alle palmbomen. Vooral de tuin van de buren is erg mooi.