Een intensieve laatste week in Florida

De laatste week in Florida is bijzonder en intensief door het drukke schema van de voorbereidingen voor ons vertrek, de vele regen en onweersbuien en het afscheid nemen van alles wat ons dierbaar is geworden in Florida. 

Het weer is uitzonderlijk slecht, onze slechtste week tot nu toe. Met een paar dagen alleen maar grijze lucht, heel veel regen en een vervelende klamme vochtigheid. Tijd om te vertrekken voordat de warme zomer hier echt begint!

 

Marinthe heeft door het slechte weer geen enkele normale tennisdag; de middagen vallen allemaal uit en de maandagochtend ook door regen en de donderdagochtend door een dagje Orlando. Jammer om dit in de laatste week te hebben. Op vrijdagochtend neemt ze afscheid van iedereen die er is en deelt stroopwafels uit (die vinden ze hier allemaal lekker 😋). Bye Evert Academy, we zullen je missen, dit was zeker voor Marinthe, maar ook voor mij, een heerlijke plek om te zijn.

Eline heeft een gezellig en gevuld weekje met Diede, Graduation en afscheid nemen van iedereen. Diede is een vrolijke en makkelijke gast en de dames trekken veel samen op. Ze gaan een dagje naar Frt Lauderdale, naar Miami Beach (met openbaar vervoer), naar het strand en zitten/liggen bij het zwembad. En er wordt veel gekletst en gelachen. Leuke dingen doen gaat eigenlijk behoorlijk goed tussen alle regenbuien door. 

 

Op donderdag staan we heel vroeg op en rijden we met ons vijven drie uur naar Orlando om de twee Universal parken te bezoeken. Het is er gelukkig niet zo druk want Europa heeft geen vakantie, de scholen hier zijn nog gaande en het regent de hele middag. We besteden de dag heel efficiënt en doen heel veel met als hoogtepunt de twee Harry Potter attracties. Prachtig gemaakt hoor! In de middag zoeken we de overdekte attracties op en lopen buiten gezellig met van die goedkope fel gekleurde regencapes rond 😅. De terugweg in de regen is heel intensief rijden met het drukke ‘Florida’-verkeer dat voor Nederlandse begrippen slecht en gevaarlijk rijdt. Nee, het verkeer in Florida zullen we niet gaan missen 😅. 

 

Op vrijdagmiddag neemt Eline afscheid van haar zwemteam. Ook zij deelt stroopwafels uit die goed in de smaak vallen. Op zaterdagochtend brengen we Diede naar het vliegveld in Miami. De week is omgevlogen! Eenmaal thuis rijden we meteen door naar de ‘Graduation’-plechtigheid van Eline. We zitten in een hele grote hal (er zijn 800 graduates die allemaal 5 gasten mee mogen nemen). Het is een echt Amerikaans gebeuren met alle studenten en dus ook Eline in ‘cap and gown’. Diverse toespraken, ook van de beste vijf studenten en vervolgens lopen alle studenten achter elkaar naar voren om hun diploma in ontvangst te nemen. Leuk en bijzonder om als afsluiting van het schooljaar mee te maken. Na de plechtigheid gaan we met ons vieren uiteten in the Cheese Cake Factory en daarna brengen we Eline naar de Graduation Party op school. Die duurt de hele nacht en om 6.15 uur in de ochtend is ze weer thuis na een zeer geslaagd feest waar ze ook van al haar ‘senior friends’ afscheid neemt.

 

Toine en ik zijn druk bezig met alle voorbereidingen voor de zeiltocht naar huis. In het begin van de week bouwt Toine de warmte camera in, hangt daarbij uren in de mast en ik hijs hem erin en eruit. Kicken als ie na twee dagen ploeteren meteen goed werkt 👍. Ik test de computer op de boot om met Iridium Go weerinformatie op te halen (net zoals we onderweg op zee zullen doen), doe veel boodschappen, draai veel wassen, maak wat warme maaltijden vooruit om in te vriezen en maak het huis schoon. Halverwege de week worden de bureau’s weggehaald en staan de twee Macs weer op het kleine tafeltje. Ook leggen we al zoveel mogelijk spullen op de boot. 
De watermaker arriveert vrijdagmiddag per post en dan begint Toine meteen met inbouwen. Hij heeft al het denkwerk al vooraf gedaan. Ook dit kost heel wat ploeteren met liters zweet dat hij verliest in de klamme warmte. Wederom kicken dat dit ook in één keer lukt en precies op tijd klaar is, 5 minuten voordat zondags de ‘goodbye’-borrel begint 😎.

 

Tijdens de ‘goodbye’-borrel nemen we afscheid van Harrie en Lily, de drie buren (Phil/Jahn, Steve/Lisa en Oscar/Magie), mijn English teacher Lisa en haar man en vriendin Maya (ook Nederlands) van Eline van school. Heel gezellig en een prima afsluiting!

Maandagochtend leggen we alle laatste spullen op de boot en regelen we de laatste dingen in het huis om het netjes achter te laten. Om 13.45 uur stappen we op de boot en varen we ‘gewoon’ weg zoals we ook gekomen zijn met net voldoende diepgang in het kanaaltje (het laatste stukje sleuren we ons door de modder). Bye Deerfield Beach en bye ICW! 

We kunnen meteen door de Hillsboro Inlet Bridge naar buiten. Er staat een lekkere deining en we maken flinke klappen het eerste stuk naar buiten. Dan leggen we de boot op koers richting West Palm Beach en varen we heerlijk met halve wind en rif 1 naar het noorden. De rust daalt op ons neer en we laten alle hectiek van de laatste week van ons afglijden. We kijken terug op een fantastische periode in Florida én kijken vooruit naar een mooi nieuw avontuur; de terugtocht naar huis!