Portosin – Ria de Muros

We liggen inmiddels alweer ruim 5 dagen in Portosin en dat is lang voor ons doen. Het begint dan ook al te kriebelen om weer verder te gaan en het ziet er dan ook naar uit dat we morgenmiddag naar een volgende Ria gaan varen. Het is hier wel gezellig hoor, samen met de Valentijn, de Barbarossa en de Nebulea, allemaal vertrekkersboten met kinderen (en toevallig allemaal wonend in Brabant). Wat ons hier zolang heeft gehouden is het wachten op een stukje zeillat dat uit Nederland is opgestuurd én de harde wind. Het stukje zeillat is gistermiddag aangekomen en zit alweer bevestigd in het zeil. Ook de wind is net weer gaan liggen, maar heeft de afgelopen twee dagen flink doorgestaan, zo’n windkracht 6/7 met vaak stoten in 8. Geen weer om buiten te zijn, dus fijn dat we in de jachthaven liggen.

Elke morgen beginnen we met school. Dit loopt inmiddels prima. Eline en Marinthe kunnen goed zelfstandig werken en met een beetje begeleiding zijn ze in een paar uur door de stof heen. Daarna gaan we vaak naar het strand met de andere boten, of de kinderen spelen over en weer bij elkaar op de boot of in de speeltuin. Wij als ouders doen klussen, zoals boodschappen doen, schoonmaken, allerlei handige dingen op de boot maken (hobby van Toine), of we zijn met internet en de website bezig. Ongelooflijk hoe snel de dagen zo omvliegen.

We hebben een goede internetverbinding en daardoor kunnen we goed skypen met Inge, Ellen en Harry&Joke. We komen zelfs met skype via onze boot in een chatsessie van de NOS terecht over Laura Dekker, doordat de vader van Baaf (van de Valentijn) geïnterviewd wordt en Baaf bij ons skyped. Voor de geïnteresseerde; de sessie staat nog steeds op nos.nl en is erg leuk om te bekijken.

Alleen op woensdag is er geen school, want dan gaan we samen met de Valentijn een dagje naar Santiago de Compostella, met de bus. We kunnen ons allemaal niet herinneren wanneer we voor het laatst in de bus hebben gezeten. Het gaat prima en een uurtje later zijn we in de stad. Nog wel even een stukje lopen vanaf het busstation naar de oude stad. Wat een drukte zeg. Vol met echte pelgrims die wandelend of fietsend zijn gekomen, maar ook lopen er veel toeristen rond (zoals wij) die zomaar een dagje komen kijken.

De kathedraal is groot en indrukwekkend. Binnen staat een hele lange rij van mensen die de heilige St Jacobus (een volgeling van Jezus) omarmen. Wij aanschouwen dit van een afstandje en maken een rondje door de prachtige kathedraal. Nog even wat rondlopen in de stad; opvallend dat we gewend zijn aan rustige omgevingen en dan komt zo’n druk stadje wel even op je af. Maar wel heel bijzonder om een keer te zien. We kopen nog een pelgrimstok voor Opa Wim; een echte met een St Jacobsschelp eraan. Al met al een leuke en leerzame dag!

Het zeilen roept weer dus morgen gaan we maar eens door naar de volgende Ria!

4 gedachtes aan “Portosin – Ria de Muros

 1. Anoniem

  Hoi schippers en matrozen
  Het ziet er geweldig uit wat jullie allemaal zien en beleven. Heerlijk, ik geniet door jullie verslagen met jullie mee.
  Behouden vaart.
  Gr. Willeke

 2. Chris Hulst

  Klinkt allemaal goed. Blijf jaloers.
  En als ik die foto's zo bekijk is die vader van Baaf wel een flink lang eind mens. Valt uit de toon in Santiago di Compostella.
  Fijn dat de oversteek van de Golf van Biskaje zo goed verlopen is.
  Geniet er samen goed.

  Chris

 3. Anoniem

  Hoi wereldreizigers,

  Wij zijn weer terug uit het hoge noorden. Jullie steeds verder naar het zuiden. Leuk hoor! We lezen jullie verhalen. Veel plezier nog en jullie gaan vast nog veel dolfijnen zien.
  Groetjes, Kees, Monique, Eva, Iris en Sel

 4. Anoniem

  zozo, dat klinkt allemaal heel leuk hoor!!!
  wordt wel jaloers als ik dei foto van dolfijnen zie…
  veel plezier en succes nog!!
  groetjes, Linda