Langs de Belgische en Franse kust

We liggen in Cherbourg (de uiterste punt van Normandië) !!! De eerste week zit erop en wij zijn 280 mijl verder. We zijn al aardig gewend geraakt aan het boordleven en hebben een prima zomervakantie-gevoel. Mira heeft al bijna twee boeken uit en Toine heeft de nodige klusuurtjes op de boot en met de computers achter de rug. Ook de meiden vermaken zich prima. Verder luieren, uitslapen en lekker borrelen met wijn, stokbrood en kaas.


Het weer is best aardig, regelmatig zon en weinig regen. Alleen de wind komt alsmaar uit de verkeerde richting. Pal zuid-west en daar moeten wij ook naar toe. Gelukkig is de wind regelmatig licht waardoor we relatief makkelijk op de motor er tegenin kunnen varen. Niet te vergelijken met de zomervakantie vorig jaar; dat was heel wat meer knokken. Maar daardoor hebben we nog maar 5 echte zeiluren gemaakt. Ach, het zeilen komt nog wel.

Vanuit Breskens varen we in 6 uur naar Nieuwpoort. Een echte Belgische kustplaats. Met een hele praktische jachthaven, en een leuk strand. De dag erna vertrekken we al om 5 uur (om stroom mee te hebben) en 8 uur later komen we in Boulogne aan. Een prima jachthaven, maar met een enorme vis/vogel-poep stank. Af en toe komt er een vlaag langs en dat is echt niet te harden. Je zal er maar wonen! We blijven een dag in Boulogne en bezoeken het Aquaruim met veel verschillende soorten vissen. De dag erna vertrekken we ’s avonds na het avondeten voor een tocht van 24 uur naar Cherbourg. De eerste nachttocht! We komen geen enkele boot tegen en de tocht verloopt soepel. Hier blijven we een dagje.

2 gedachtes aan “Langs de Belgische en Franse kust

 1. Lian

  He hallo alles goed bij jullie zo te horen, wij gaan zondag varen naar Engeland, maar komen jullie dan niet tegen want jullie zitten al erg zuidelijk!
  Groejtes Lian

 2. Willem

  Prachtig zo'n reis te maken.
  Ik check jullie positie en verhalen iedere dag.
  Met SHN eindelijk succes: alles geregeld (wel onder toezicht van SNS).
  Ik wens jullie voor de oversteek van de Golf een behouden vaart en redelijk goed weer.

  Willem