La Coruna – Noord-Spanje

We hebben vier heerlijke dagen in La Coruna die voor het eerst aanvoelen als het echte ‘vertrekkers’- leven. Beetje rommelen op eigen boot, zwemmen in de haven, optrekken met andere vertrekkers boten en kinderen die over en weer naar elkaar toegaan en met elkaar spelen. Als we aankomen ligt de Barbarossa er nog. Die gaan helaas de volgende dag al weer weg omdat ze een iets strakkere planning hebben. We zien hen waarschijnlijk pas weer op de Canarische Eilanden. Een paar uur na ons komt de Valentijn midden in de nacht aan en komt naast ons liggen. We trekken veel met ze op. De kinderen lopen heel makkelijk naar elkaar toe en spelen de hele dag met lego en playmobiel afgewisseld met zwemmen in de haven met de opblaasdolfijnen en springen van de hoge kademuur. De eerste dag hebben we samen een overheerlijke champagnelunch met brood, kaas, worst en veel fruit. De toast op de 1e goede oversteek.

De tweede dag willen Monica en ik gaan winkelen, maar alle winkels zijn dicht vanwege een feestdag. Zo ook de supermarkt. Wat gaan we dan eten? Dat lost zich vanzelf op als aan het eind van de middag de Barbarossa even terug komt om ons 7 versgevangen makrelen te geven. Ze hadden teveel tegenwind en blijven nog een dagje in de baai om de hoek liggen. Inmiddels zijn ook de Windflower en Waterman aangekomen. Ook twee Nederlandse vertrekkers boten met kinderen.

Op zondag maken we met z’n vieren een mooie wandeling langs de kust van het schiereiland dat La Coruna eigenlijk is. Op de punt bij zee ligt een mooie oude vuurtoren. Die stamt uit 100 na Christus en is daarmee de oudste vuurtoren van de wereld. Hij is te bezichtigen dus klimmen we alle trappen op en hebben we boven een mooi uitzicht. Daarna terug langs het grote strand aan de oceaankant en nog een klein stukje door het stadje. Het is een echt Spaans stadje en het heeft wel wat weg van Barcelona, maar dan kleiner. Mooie straatjes met winkels en restaurantje met tafeltjes op straat. Dat ziet er lekker uit. Even later zitten we samen met de Valentijn op Spaanse lunchtijd (half 4) in een leuk restaurantje en eten we garnalen en mosselen met frietjes en witte wijn. Prima leventje zo!

Maandag is was- en poetsdag. De mannen gaan naar de havenwinkel om een nieuwe kotterstag voor de Valentijn te kopen. ’s Middags gaan Monica en ik de stad in en dit keer wel succesvol. Ik kom terug met twee jurkjes en leuke slippers. Eline speelt veel met de meiden van de Waterman. Marinthe heeft een ontstoken oog en speelt veel op zichzelf. ’s Avonds zijn we uitgenodigd voor een borrel op de Windflower, ook met de Waterman erbij. Daar zitten we dan met 9 volwassenen (de Windflower heeft een opstapper bij zich) en 9 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Gezellige boel!

Dinsdag is het weer tijd om te vertrekken naar de volgende baai, zo’n 35 mijl verderop. In het begin is het heel mistig, maar met hulp van de radar en de AIS geen enkel probleem. Later klaart het op en wordt het een prachtige tocht. Over een vlakke zee, met zeer weinig wind, grootste deel op de motor en het laatste uurtje gezeild. Onderweg doen we een serieuze poging tot vissen. Helaas zonder resultaat. Vissen is toch voornamelijk geduld hebben, denken we maar. Aan het begin van de avond laten we ons anker vallen in een prachtige baai in de Ria Corme/Lage, vlak bij het strand. Heerlijk om weer eens voor anker te liggen. De eerste keer deze reis, maar er zullen nog vele keren volgen. Het oogje van Marinthe is gelukkig weer beter.

Vandaag hebben we een heerlijke dag in de baai van Lage gehad. Vanmiddag met de Valentijn en later ook de Waterman naar het strand geweest. Daarna zijn ze allemaal komen borrelen bij ons en hebben de kinderen een film gekeken.

5 gedachtes aan “La Coruna – Noord-Spanje

 1. Anoniem

  Hoi bemanning,

  Leuk om jullie reis te volgen. Fijn dat alles tot nu toe vrijwel probleemloos verloopt. De plaatjes zijn af en toe om te watertanden. Geniet ervan ! Groeoten, Marcel

 2. Anoniem

  Hallo daar,

  Net terug van een vakantie in Oostenrijk en Italie. Meteen maar even op de site gekeken. Leuke verslagen. Geeft een goed beeld van wat jullie meemaken. Leuk dat jullie goed contact hebben met de andere pioniers. Veel succes verder. Groet, Rob, Carry, Fieke, Imke en Meike.
  p.s. Klopt het dat ik de groene krokodil op een foto zag…..?

 3. Anoniem

  Hallo samen
  gezellig hoor jullie verhalen te lezen, succes met de schooldagen en vooral veel plezier, maar dat lukt wel zo te lezen!
  Groetjes van ons, Lian

 4. Brigitte

  Hallo Straathofjes,
  Net terug van vakantie is het erg leuk jullie reisverslagen te lezen. Wat een avontuur! Wat een geluk dat de meiden onder alle omstandigheden kunnen slapen. Die dolfijnen, dat zal een prachtig gezicht zijn geweest.
  We blijven jullie volgen. Tot een volgende keer!
  Groeten van de Danschuttertjes

 5. Willem Hekman

  Ik las net een grote reportage over St. Brandaen in de NRC bijlage. Deze beschermheilige van de zeezeilers zal jullie goed gezind zijn.
  Hartelijke groet,

  Willem Hekman