Het vertrek

We zijn op 19 juli vertrokken en de spits is eraf! Uitgezwaaid door familie en vrienden. Met de nodige traantjes. Na 6 uren varen op de motor (de boot is nog niet goed ingericht op schuin gaan) met windkracht 7 en vlagen kracht 8 en zelf 9, en een stevige tijzee op de Oosterschelde komen we via de beschutting van het Veerse meer in Veere aan. Een prima plaats om even tot rust te komen. Het weer is er toch niet naar om meteen een flinke tocht naar het zuiden te maken.


Afscheid nemen is een mooie en intense ervaring. Niet dat we al het idee hebben dat we langer dan een paar weken zomervakantie wegblijven. Behalve een vaag gevoel dat het deze keer toch wel iets anders is. We blijven lekker een dagje in Veere liggen en gebruiken die dag voor het inrichten van de boot. Ook kijken we samen met de kinderen naar Harry Potter 2. We komen de Tangaroa-bemanning tegen – dat zijn medevertrekkers. Kleine wereld.

De dag erna vertrekken we naar Vlissingen. Maar daar zijn we snel weggevlucht voor de kermis die pal naast de jachthaven staat en komen daarom in Breskens terecht. De komende tijd maar proberen zo veel mogelijk mijlen naar het zuiden te maken zodra het weer het toelaat.

4 gedachtes aan “Het vertrek

 1. Antonita de Louw

  Ha Toine, Mira en kids, je bent pas weg als je echt weg bent. Dat gevoel zal de komende dagen/weken waarschijnlijk langzaam aan sterker worden. Dus het was redelijk heftig weer die eerste dag, goed begin!
  Succes het volgende stuk.
  Antonita en Henk.

 2. Anoniem

  Ha die Mira en kornuiten. Steeds een stukje verder….. En vluchten voor de kermis herken ik wel. In Tilburg is die nu ook aan de gang. Waait het eindelijk een beetje, gaan jullie op de motor. Heel veel succes en ben benieuwd naar de volgende stap. Groetjes. Carry en Rob en kids.

 3. Fulco Houtveen

  Hoi Toine, Mira en kids,

  Zelf ben ik net terug van een lang weekend drenthe samen met mijn twee kinderen, Lobke en Ravian. Dit jaar 2x 1 week vakantie, dus ik geniet dubbel en dwars van het samenzijn met hun. En dan kom ik thuis en zie jullie bericht. Geweldig! De reis, jullie droom, begint nu echt werkelijkheid te worden. In gedachten ben ik regelmatig bij jullie en wens jullie het aller allerbeste gedurende trip over de grote wateren. Samen met mijn kinderen, zullen we jullie regelmatig peilen en de verslagen volgen. Veel liefs en goede reis, Fulco, Lobke en Ravian

 4. Rinus en Marjanne Krijnen

  Toine, Mira, Eline en Marinthe: eindelijk vertrokken, het anker gelicht, op naar het grote avontuur en een indrukwekkende ervaring. Spannend. Wij wensen jullie het allerbeste, een behouden vaart en geniet er vooral van. Wij blijven jullie volgen.
  Eline en Marinthe: hopelijk vangen jullie veel vissen, zien jullie mooie dolfijnen en misschien zelfs walvissen. Die zijn super groot!
  Groetjes van Rinus en Marjanne