SeaQuest

SeaQuest

De SeaQuest is een Hallberg-Rassy 48 uit 2007, bouwnummer 38. Wij zijn sinds april 2014 de tweede eigenaar. We hebben de SeaQuest gekocht met oog op de toekomst. We hebben het plan om over een paar jaar (als de meiden zelfstandig zijn) voor een langere tijd op de boot te gaan wonen en een langere reis te maken naar verre oorden. Dit alles bij leven en welzijn zeggen we altijd. We hebben met onze vorige boot de Brandaan (een HR 40, bouwjaar 2004, bouwnummer 38) al ervaren wat een fantastische boot een Hallberg-Rassy is om een langere reis te maken met meerdere dagen op zee in allerlei soorten weer. Zeer degelijk en zeewaardig, comfortabel en veilig, en makkelijk te varen met een twee-koppige bemanning en zelfs alleen. 

 

Met het oog op de toekomst, maar ook nu is het heerlijk om een grotere boot te hebben met opgroeiend dochters, als we tochten in Zeeland maken of tijdens de zomervakanties de Noordzee op gaan. Niet altijd even handig als we op de Grevelingen of de Oosterschelde moeten kruisen vanwege de kotterfok (dan moeten we eerst de genua inrollen voordat we overstag kunnen), maar dat nemen we voor lief. Op zee met flinke zeegang en hardere wind zijn we maar wat blij met onze keuze.

De indeling van de SeaQuest zie je op het plaatje hiernaast. Achterin is een twee-persoonsbed voor ons en daarnaast nog een één persoons bed die we gebruiken voor één van de meiden tijdens het zeilen ’s nachts. Het is een lekkere ruime slaapruimte met een eigen badkamer en veel kastruimte.

 

 

 

 

 

In de ‘woonkamer’ hebben we de variant met twee losse stoelen in plaats van een bank zoals op het plaatje hierboven staat.

De keuken is zeer praktisch ingedeeld. Veel ruimte en goede mogelijkheden om ‘vast’ te staan op een bewegende boot. De kastruimte is zeer praktisch. Ook makkelijk dat de keuken vlak naast de kajuit ingang is zodat je makkelijk de spullen van buiten naar binnen kan brengen en andersom.

De meiden hebben voorin elk een eigen ‘kamer’. Marinthe slaapt in de kamer met het stapelbed en Eline slaapt voorin de punt.

 

 

Specificaties

lengte: 14.99 m
breedte: 4.50 m
diepgang: 2.34 m
masthoogte: 21.75 m
watertank: 910 liter
dieseltank: 800 liter
anker: Rocna 40 kg
motor: Volvo Penta D3-110, 81 KW/110 HP
autopilot: Raymarine ST 7001G, E120