SeaQuest

SeaQuest

 

De SeaQuest is een Hallberg Rassy 48 uit 2007, hullnummer 38. Wij zijn sinds april 2014 de tweede eigenaar. We zijn tussen 2006 en 2014 de eigenaar geweest van de Brandaan, een Hallberg Rassy 40 uit 2004 en die kunnen we inruilen.

We kopen de SeaQuest met het oog op de toekomst. Het is nu al fijn een grotere boot te hebben met opgroeiende dochters. Daarnaast hebben we het plan om over een paar jaar (als de meiden zelfstandig zijn) voor een langere tijd op de boot te gaan wonen en een langere reis te maken naar verre oorden. Dit alles bij leven en welzijn zeggen we altijd.

Het is een prachtige, zeer degelijke en zeewaardige boot. Zeer geschikt om langere reizen mee te maken. Comfortabel en veilig om mee te varen en goed te bedienen met z’n tweetjes en alleen. En comfortabel en sfeervol om op te ‘wonen’ (verblijven tijdens weekenden en vakanties) met ons vieren.

We zouden er dan ook zo mee op weg willen de wereld rond. Dat zit er voorlopig met opgroeiende dochters en een werkend bestaan niet nog niet in. Die droom bewaren we voor over een aantal jaren als onze dochters zelfstandig zijn en wij (tijdelijk) kunnen stoppen met ons werk. Altijd goed om dromen / plannen te hebben. En geen nood als die dromen niet uit zullen komen. Want ook in het nu is het altijd genieten om op de SeaQuest te zijn in de weekenden in Zeeland en zomervakanties in Noord-Europa.

 

 

 

 

De indeling van de SeaQuest zie je op het plaatje hiernaast. Achterin is een twee-persoonsbed voor ons en daarnaast nog een één persoons bed die we gebruiken voor één van de meiden tijdens het zeilen ’s nachts. Het is een lekkere ruime slaapruimte met een eigen badkamer en veel kastruimte.

In de ‘woonkamer’ hebben we de variant met twee losse stoelen in plaats van een bank zoals op het plaatje hiernaast staat.

 

 

De keuken is zeer praktisch ingedeeld. Veel ruimte en goede mogelijkheden om ‘vast’ te staan op een bewegende boot. De kastruimte is zeer praktisch. Ook makkelijk dat de keuken vlak naast de kajuit ingang is zodat je makkelijk de spullen van buiten naar binnen kan brengen en andersom.

 

De meiden hebben voorin elk een eigen ‘kamer’. Marinthe slaapt in de kamer met het stapelbed en Eline slaapt voorin de punt.

 

        

 

Specificaties

lengte: 14.99 m
breedte: 4.50 m
diepgang: 2.34 m
masthoogte: 21.75 m
watertank: 910 liter
dieseltank: 800 liter
anker: Rocna 40 kg
motor: Volvo Penta D3-110, 81 KW/110 HP
autopilot: Raymarine ST 7001G, E120