SeaQuest

SeaQuest

De SeaQuest is een Hallberg-Rassy 48 uit 2007 met bouwnummer 38. Wij zijn sinds april 2014 de tweede eigenaar. Hiervoor hadden we 8 jaar lang de Brandaan, een Hallberg-Rassy 40 uit 2004 ook met bouwnummer 38. 

Hallberg-Rassy’s zijn fantastische boten voor langere zeilreizen met een mooie combinatie van veiligheid, comfort, makkelijk te zeilen en een luxe en stoere uitstraling. Door het ontwerp en het gewicht (de SeaQuest weegt ca. 25 ton) is de zeegang stabiel, en ook nog best snel. De middenkuip zorgt voor een veilig gevoel, ook doordat we alle zeilhandelingen vanuit de kuip kunnen doen.

De indeling binnen is mooi met veel hout, comfortabel met goede bedden, bank en stoelen, en tot in veel details geschikt voor gebruik met zwaardere zeegang. Denk aan handgrepen op veel plaatsen, een keuken waar je goed ‘vast’ kunt staan en alle vloeren gelijk zonder lastige op- en afstapjes.

 

 

We hebben de SeaQuest gekocht om met opgroeiende meiden heerlijk te kunnen varen in Zeeland en in Noord-Europa. Maar ook met het oog op de toekomst om er met ons tweetjes op te wonen in Nederland terwijl we nog werken en daarna een er aantal jaren mee op reis te gaan. Dit alles bij leven en welzijn zeggen we altijd. Hoe dan ook, het hebben van plannen is altijd goed 😉.

De SeaQuest heeft een rolgrootzeil, een genua, een genaker en een kotterfok. Die kotterfok is niet altijd handig als we moeten kruisen op de Grevelingen of de Oosterschelde met lichtere wind. Dan moeten we eerst de genua inrollen voordat we overstag kunnen 😂, maar dat nemen we voor lief. Op zee met flinke zeegang en hardere wind zijn we er maar wat blij. Het rol-grootzeil is heel praktisch omdat het heel makkelijk te reven is. De genaker gebruiken we niet zo vaak. We zetten dan eerder de zeilen in vlinderstand met de genua op de boom.

De indeling van de SeaQuest zie je op het plaatje hierboven. Met achterin een twee-persoonsbed voor ons en daarnaast nog een één persoons bed die we gebruiken voor één van de meiden tijdens het zeilen ’s nachts. Het is een lekkere ruime slaapruimte met een eigen badkamer en veel kastruimte.

In de kajuit is de keuken aan meteen aan de stuurboord kant naast de ingang, twee heerlijke stoelen en een ruime zitbank rondom de tafel.

De meiden hebben voorin elk een eigen ‘kamer’. Marinthe slaapt in de kamer met het stapelbed en Eline slaapt voorin de punt.

 

Specificaties

lengte: 14.99 m
breedte: 4.50 m
diepgang: 2.34 m
masthoogte: 21.75 m
watertank: 910 liter
dieseltank: 800 liter
anker: Rocna 40 kg
motor: Volvo Penta D3-110, 81 KW/110 HP
autopilot: Raymarine ST 7001G, E120